Erbakan, Sp'de Yaşananları Değerlendirdi

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'ndeki (SP) kongre sürecini, "Bu hususta görevli heyetler, gerek çağrı heyeti, gerekse kongre hazırlık heyeti gereken açıklamaları yapıyorlar

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'ndeki (SP) kongre sürecini, "Bu hususta görevli heyetler, gerek çağrı heyeti, gerekse kongre hazırlık heyeti gereken açıklamaları yapıyorlar. Onları takip ediniz" sözleriyle değerlendirdi.
Erbakan, cuma namazı için SP Genel Merkezi'nin yanındaki Hamidiye Camii'ne geldi. Erbakan'a oğlu Fatih Erbakan eşlik ederken, SP GİK üyesi ve eski Genel Başkan Recai Kutan ile Oğuzhan Asiltürk de camiye gelen isimler arasında yer aldı. Erbakan, cuma namazı sonrasında 'Mücahit Erbakan', 'Hocaya sadakat şerefimizdir' şeklinde sloganlarla karşılandı. Erbakan, gazetecilerin SP'de yaşanan son gelişmeleri hatırlatması üzerine, "Bu hususta görevli heyetler, gerek çağrı heyeti, gerekse kongre hazırlık heyeti
gereken açıklamaları yapıyorlar. Onları takip ediniz" dedi. Bir gazetecinin 'Partililere bir mesajınız olacak mı?' sorusu üzerine Erbakan, "Cenab-ı Allah en güzelini yapar" şeklinde cevap verdi. Erbakan, daha sonra sloganlar ve alkışlar eşliğinde camiden ayrıldı.
SP GİK üyesi Recai Kutan ile kongrenin iptali istemiyle dava açan isimler arasında yer alan Oğuzhan Asiltürk ise, yaşanan sürece ilişkin gerekli açıklamaların yapıldığını söylemekle yetindi. Kongre çağrı heyetinde yer alan Mustafa Kamalak, karar ellerine geçtikten sonra ilk toplantıyı yapacaklarını söyledi.
Öte yandan, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş cuma namazı için Cebeci'de bulunan Merkez Cami'ni tercih etti. Kurtulmuş'un cuma namazını parti genel merkezinin yanında bulunan Hamidiye Camii'nde kılmak yerine her hafta başka bir camiye gitmeyi tercih ettiği öğrenildi. Kurtulmuş'un cuma namazı için genel merkezden ayrılışında arka garaj kapısını kullanması ise dikkat çekti.