Devrimci Karargah protestosuna BDP'li vekillerden destek

Devrimci Karargah operasyonu çerçevesinde Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Toplumsal Özgürlük Hareketi adlı kuruluşa yönelik gerçekleştirilen oper

Devrimci Karargah operasyonu çerçevesinde Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Toplumsal Özgürlük Hareketi adlı kuruluşa yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ve gözaltılar, Barış ve Demokrasi Partili (BDP) bazı milletvekilleri ve bir grup tarafından protesto edildi. Beşiktaş Barbaros Parkı'nda basın açıklaması yapan grup, daha sonra gözaltındakilerin getirildiği İstanbul Adliyesi'ne kadar yürüdü.

SDP ve Toplumsal Özgürlük Platformu'na yönelik gerçekleştirilen ve aralarında genel başkan ve yardımcılarının da bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındığı operasyonlar, Beşiktaş'ta protesto edildi. BDP milletvekilleri Akın Birdal ve Sabahat Tuncel'inde aralarında bulunduğu yaklaşık yüz kişilik grup Barbaros Parkı'nda toplandı.

'AKP'nin oyununa son ver, komploya hayır' yazılı pankart açan grup 'Bedel ödedik bedel ödeteceğiz' , 'Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz' , 'Gözaltılar serbest bırakılsın' , 'Yaşasın devrimci dayanışma' , 'Devrimci irade teslim alınamaz' şeklinde sloganlar attı.

İlk olarak söz verilen BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, referandumun ardından Türkiye'nin yeni bir dönemden geçtiğini söyledi. SDP'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonların arkasının iyi okunması gerektiğini belirten Birdal, "SDP solda birlik projesi adı altında bir çalışma yürütüyordu. Bu proje onları kaygılandırdı ve bu projeyi bozguna uğratmak için bu saldırı gerçekleştirildi." Dedi. Hukuk dışı olarak gösterdiği operasyonlara son verilmesini isteyen Birdal, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. Birdal aksi takdirde konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarının altını çizdi.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ise BDP Genel Merkezi adına burada olduğunu söyledi. Operasyonları kınayan Tuncel, arkadaşlarının biran önce serbest bırakılmasını istedi. Tuncel, konuşmasında hükümetin icraatlarını da eleştirdi.

Ortak hazırlanan metni okuyan Celal Beşiktepe'de "Biz demokrasiden, özgürlükten, emekten, barıştan yana güçler olarak Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformuna karşı yürütülen siyasi komployu gözaltı operasyonunu protesto ediyor ve bu haksız saldırıları durdurmak için bir araya geldiğimizi ilan ediyoruz." dedi.

Eyleme katılan çeşitli parti ve STK temsilcilerinin konuşmasının ardından grup, Barbaros Parkı'ndan İstanbul Adliyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında yolları kapatan grup, adliye bahçesinde sloganlar atarak arkadaşlarına destek verdi.