Devrimci Karargah Örgütüne Yönelik Operasyonlar Protesto Edildi

Devrimci Karargah örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyelerinin de gözaltına alınmasını protesto eden grup, Beşiktaş Meydanı'ndan, İstanbul Adliyesi'ne kadar yürüyüş düzenledi

Devrimci Karargah örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyelerinin de gözaltına alınmasını protesto eden grup, Beşiktaş Meydanı'ndan, İstanbul Adliyesi'ne kadar yürüyüş düzenledi. Eyleme, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekilleri Akın Birdal ve Sabahat Tuncel de destek verdi.
Akın Birdal ve Sabahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grup, Beşiktaş Barbaros Parkı'nda toplandı. "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Gözaltılar serbest bırakılsın" şeklinde sloganlar atan grup, basın açıklaması yaptı.
BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, referandumun ardından Türkiye'nin yeni bir dönemden girdiğini ifade ederek, "SDP solda birlik projesi adı altında bir çalışma yürütüyordu. Bu proje onları kaygılandırdı ve bu projeyi bozguna uğratmak için bu saldırı gerçekleştirildi" iddiasında bulundu. Birdal, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyerek, aksi takdirde konuyu meclis gündemine taşıyacaklarını vurguladı.
BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de operasyonları kınadığını ifade ederek, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
Grup adına okunan basın açıklamasında ise "Biz demokrasiden, özgürlükten, emekten, barıştan yana güçler olarak Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformuna karşı yürütülen siyasi komployu gözaltı operasyonunu protesto ediyor ve bu haksız saldırıları durdurmak için bir araya geldiğimizi ilan ediyoruz" denildi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup, gözaltına alınan 17 kişinin sevk edildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne kadar yürüdü. Grup yürüyüşün ardından olaysız şekilde dağıldı.