Çiğdem Anad ne demek istedi?

NTV ekranlarında yayınlanan Doğrudan Siyaset isimli programda Kürt sorunu masaya yatırıldı.

Çiğdem Anad ne demek istedi?
Çiğdem Anad'ın moderatörlüğünü üstlendiği programa, Emekli Büyükelçi Volkan Vural, Siyaset Bilimci ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. İdris Bal, Gazeteci Merdan Yanardağ, Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı konuk oldu.

Dün gece yayınlanan programın açılış konuşmasını yapan Çiğdem Anad'ın Kürt sorunu ile ilgili gelinen süreçte yaşanan gelişmeleri aktarırken söylediği sözler izleyenlerde şaşkınlık yarattı.

İlk olarak BDP temsilcileri ile hükümet yetkililerinin görüşmesini iki tarafında çok ketum tavır izlediğini dile getirerek aktaran Anad sözlerinin devamında, "Bir yandan da Öcalan'la devletin bütün kademelerinden yetkililerin görüştüğünü biliyoruz, bu da olumlu bir gelişme olarak görülüyor" ifadelerini kullandı.

Referandum sürecinde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "İmralı'yla görüşüyorlar" iddiasına karşılık, Başbakan Erdoğan "İspatlamazsanız şerefsizsiniz" demişti. Anad'ın bu sözleri ile ne kastettiği ve bu görüşmeyi neden olumlu bulduğu anlaşılamadı.