2010 KPSS sınav tarihleri belli oldu!

İptal edilen ÖSYM KPSS sınav tarihleri belli oldu.2010-ÖSYM KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı ne zaman yapılacak?

2010 KPSS sınav tarihleri belli oldu!
İptal edilen KPSS sınav tarihleri belli oldu.2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı da 31 Ekim'de yapılacak.

KPSS'de kopya iddiaları sonrası iptal edilen Lisans Eğitim Bilimleri oturumu iptal edilen Tıpta Uzmanlık Sınavı ve yine iptal edilen Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın yapılacağı tarihler belirlendi.

Kopya iddiaları sonrası iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın Eğitim Bilimleri bölümü 31 Ekim'de yapılacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada eğitim bilimleri sınavı 31 Ekim tarihinde yapılacağı belirtildi. Öte yandan yine ileri bir tarihe ertelenen Tıp Uzmanlık Sınavı (TUS) ise 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, kopya skandalı nedeniyle iptal edilen KPSS nin en geç bir ay içinde yeniden yapılacağını söyledi.

Prof.Dr. Özcan, "Zannediyorum bir ay içerisinde her şeyi tamamlayıp, Milli Eğitim Bakanlığı'na atamalar için gerekli puanları yollayabilir duruma geleceğiz" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun'un oğlunun nikah töreni için eşi Kıvılcım ve oğlu Murat Sinan Özcan ile birlikte kente gelenYÖKBaşkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, Nizip İlçesi'ndeki Zeugma Antik Kenti'ni gezdi. Nizip'te gazetecilere önce, "KPSS ile ilgili soru sorarsanız konuşmam" diyen Prof.Dr. Özcan, bu konudaki ısrarlı sorular üzerine, 10 Temmuz'da yapılan sınavın iptal edilmesi nedeniyle öğretmen alımlarının durduğunu belirterek, şunları söyledi:

"ÖSYM bildiğiniz gibi Eğitim Bilimleri Sınavı'nı iptal etti. DiğerKPSSile ilgili değişiklik yok. Sadece öğretmenler, 279 bin öğretmen, Eğitim Bilimleri testini tekrar alacak. Öbür branşlardaki atamalar yapılabilecek. Zannediyorum bir ay içerisinde her şeyi tamamlayıp, Milli Eğitim Bakanlığı'na atamalar için gerekli puanları yollayabilir duruma geleceğiz. ÖSYM'ye yeni bir şekil vermeyi düşünüyoruz. O süreç içerisinde şimdiye kadar tespit edilen tüm açıklıklar, nerelerden sızma oluyorsa, o deliklerin kapanması için elimizden geleni yapacağız.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edilen Eğitim Bilimleri testi, en geç bir ay içinde yenilenecek.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, diğer testlerde iptal sözkonusu olmadığı için öğretmenler dışındaki atamaların yapılabileceğini söyledi.

Özcan açıklamasını şöyle sürdürdü: "ÖSYM bildiğiniz gibi Eğitim Bilimleri Sınavı'nı iptal etti. Diğer KPSS ile ilgili değişiklik yok. Sadece öğretmenler, 279 bin öğretmen, Eğitim Bilimleri testini tekrar alacak. Öbür branşlardaki atamalar yapılabilecek. Zannediyorum bir ay içerisinde her şeyi tamamlayıp, Milli Eğitim Bakanlığı'na atamalar için gerekli puanları yollayabilir duruma geleceğiz. ÖSYM'ye yeni bir şekil vermeyi düşünüyoruz. O süreç içerisinde şimdiye kadar tespit edilen tüm açıklıklar, nerelerden sızma oluyorsa, o deliklerin kapanması için elimizden geleni yapacağız.''

“TESTİN İPTALİ FACİADIR”

Öte yandan KPSS Eğitim Bilimleri Testi'nin iptali hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, iptali ‘facia' olarak değerlendirdi. Arınç “sadece birkaç kişinin yaptığı haksızlık yüzünden herkesin sınavının iptalinden büyük üzüntü duydum” dedi.

Bülent Arınç şöyle devam etti: ''Bugün böyle bir karar alındı fevkalade üzgünüm. Çünkü yüzlerce insan, binlerce insan, aylarca hatta birkaç yıl boyunca çalışarak bu KPSS'ye hazırlanıyor. Adeta bu üniversiteye giriş sınavları gibi, belki de biraz daha zorluklar içinde bir memuriyete girmek, bir işe yerleşmek amacıyla bütün imkanlarını kullanıyor. Ümit içinde bu sınavlara giriyor. Sadece birkaç kişinin, sayısını bilmiyorum. Yaptığı hırsızlık veya haksızlık sebebiyle herkesin sınavının iptal edilmiş olması büyük bir faciadır. Bundan dolayı üzüntü duyuyorum. Ama telafisi mümkün olmayan zararlar meydana geleceği düşüncesiyle bu sınav iptal edildi.

“Bir yargı süreci bundan sonra çalışır mı, onu bilmiyorum. Ama gözü yaşlı pek çok insanın bu sınavların sonuçlarıyla iptal edilmesinden üzüntü duyduğunu biliyorum. Umarım onları da tatmin edecek bir çözüm bulunur.

“Sınavlara girmiş ve başarılı olmuş, ama şimdi sonuçları iptal edilmiş olan tüm adaylara geçmiş olsun diyorum. Gerçekten üzüntü verici bir olaydır. Ama ÖSYM'nin bundan sonra çok daha iyi bir yapıya kavuşturulması ve haksızlıklara yol açmayacak tedbirlerin alınması gerekiyor diye düşünüyorum.''

YENİ ÖSYM BAŞKANI ALİ DEMİR KİMDİR?

Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın istifa etmesinin ardından, ÖSYM Başkanlığı’na ‘türbana özgürlük’ bildirisine imza atan akademisyenlerden biri olan İTÜ öğretim üyesi makine mühendisi Prof. Dr. Ali Demir vekâleten getirildi. Üç aylık zorlu süreçte Demir’den aralık ayının sonuna kadar ertelenen 12 sınavı yapması, geçmişteki usulsüzlük ve eksiklikleri açığa çıkarıp düzeltmesi bekleniyor. Prof. Demir’in, Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın istifa kararının hemen ardından Ankara’ya geldiği ortaya çıktı. Yarımağan daha kurumdayken, Ankara’ya gelen Demir’in, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile görüşüp tekrar İstanbul’a döndüğü öğrenildi. Demir’in dün yaşadığı bu trafik, başkanlık için çok önceden düşünüldüğünü açığa çıkardı. Makine mühendisi Ali Demir, üniversitelerde uygulanan türban yasağının kaldırılmasına destek amacıyla 2008’de başlatılan imza kampanyasının katılımcılarından biri. Toplam 3 bin 549 öğretim üyesinin destek verdiği kampanya, 1- 7 Şubat 2008 tarihleri arasında öğretim üyelerinin katılımına açık tutulmuş ve değerlendirmede sadece öğretim üyelerinin kendi e -posta hesaplarından gelen e-postalar ile bizzat telefonla yaptıkları katılım bildirimleri esas alınmıştı.

1982 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Demir, aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı ve daha sonra İngiltere’deki Loughborough Teknoloji Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapan Demir, İTÜ’de Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri arasında yer alıyor. Tekstil üretim yöntemleri üzerine yazdığı tez ve kitapları da bulunan Demir’in önünde ilk etapta, ertelenen 12 sınavla, iptal edilen KPSS eğitim bilimleri testinin yapılması var. Demir ve kurulacak yeni ekibinin yeni sınav takvimini en kısa sürede kamuoyuna duyurması bekleniyor.Demir sınavlarla uğraşırken, YÖK yetkilileri de ÖSYM’nin yeniden yapılandırılması ve skandallara ilişkin sorulara yanıt arayacak. YÖK tarafından ÖSYM Başkanlığı’na atanan İTÜ öğretim üyesi Prof. Ali Demir, titiz, dakik, gece-gündüz çalışan, savunduğu fikirden kolay vazgeçmeyen biri olarak tanınıyor.