Uluslararası Şelale Şiir Akşamları

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın ikinci gününde yurt içinden katılan aşıklar sahne aldı.

Uluslararası Şelale Şiir Akşamları
Şelale Karacaoğlan Parkı'nda yapılan etkinliğe Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, MHP grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, MHP Mersin Milletvekilleri Prof.Dr. Akif Akkuş, Kadir Ural ve Behiç Çelik, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda yazarlar ile şairlerin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Gecede ilk olarak şiir akşamlarına 9 yıldır destek veren üst seçici kurul üyeleri Prof.Dr. Taciser Onuk, Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, Prof.Dr. Ali Berat Alptekin, Nail Tan, Hayrettin İvgin ve Kudret Ünal'a hizmet belgeleri verilirken 'Halk Şiiri' ödülüne layık görülen Maksut Koca'ya plaketi ve ödülü sunuldu.
Program Tataristan'da bulunan kardeş şehir Aznakay'dan davet edilen Tataristan Adalet Bakanı Danışmanı Anas İshakov, Firdevs Fathelislam ve Liliya Gaziova'nın şiirlerini seslendirmesiyle devam etti.
Azerbaycan'dan katılan Aynure Gazanfer Kızı'nın sahne almasından sonra yurt içinden katılan âşıklar sazlarıyla unutulmaz bir gece yaşattı.
Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, aşıklara verdikleri ayakla atışmaları izleyenlere büyük keyif verdi.
Gecede, Şeref Taşlıova, Günay Yıldız, Maksut Koca, Sarıcakız, Mürsel Sinan, Ayten Çınar, Ozan Nihat, Ozan Sinemi, Bayram Denizoğlu ve Cemal Divani sahne aldı.
Program sonunda sanatçılara protokol tarafından teşekkür belgesi ve Karacaoğlan heykeli verildi.
Sanatçılara teşekkür eden Başkan Kocamaz, Karacaoğlan vasıtası ile insanların bir araya getirip kaynaştırmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Kocamaz, "Saz konusunda, söz konusunda âşıklarımızın önlerine hiç kimse geçemez. Bize çok güzel bir gece yaşattılar. Yine Karacaoğlan coşkusuyla gönüllerimiz birleşti. Bu güzel akşamda, bu Karacaoğlan parkında, Tarsus şelalesinde böyle bir etkinliği Tarsuslulara yaşatabilmek ve Türk dünyasının kalbinin Tarsus şelalesiyle aynı ritimle çapması bizim için büyük onurdur" dedi.