Q7 piyasa yaptı!

Beşiktaş'a maçlar kazandıran Quaresma'nın, gidişi sırasında kulübe büyük paralar kazandırabileceği de ifa...


Beşiktaş'a maçlar kazandıran Quaresma'nın, gidişi sırasında kulübe büyük paralar kazandırabileceği de ifade edildi. Ülkesinin dışına her çıkışında başarısız olup dönen Portekizli oyuncunun, ilk kez bir yabancı ülkede bu kadar başarılı olduğunu belirten Portekizli gazeteler, Q7'nin fiyatını üç katına çıkardığını, şimdiden bonservis bedelinin 20 milyon euroya yükselttiğini duyurdu.
Record gazetesinde yer alan bir haber yorumda, Inter takımından 7.3 milyon euroya transfer edilen Portekizli futbolcunun, Beşiktaş formasıyla ortaya koyduğu futbolla bu değeri katlayarak yukarıya çıkarabileceğini savundu. Haberde, Quaresma'nın transfer olduğu tüm kulüplerin satışında zarara uğradığı hatırlatılarak, bunun ilk defa siyah-beyazlılarda kâra dönüşebileceğine vurgu yapıldı.

Mendez ile görüşüyorlar
Beşiktaş'ın yıldız futbolcusunun Menajeri Jorge Mendez'in kapısının, daha şimdiden Avrupa'nın devleri tarafından çalıştığına işaret edilirken, Beşiktaş'ın gelen teklifler karşısında bu yıldızı satabileceği de ifade edildi. Haberde ayrıca Quaresma'nın siyah-beyazlı kulüpte son derece mutlu olduğu, ancak İtalya, İspanya ve İngiltere'de başarısız göründüğü için bu ülkelerden birine tekrar dönüp kalitesini ispata çalışabileceği de belirtildi.
16 milyon euroya Porto'dan Barcelona'ya transfer edilen Quaresma, 4 milyon euroya geri satıldı. Inter, Quaresma'ya 18 milyon euro öderken, daha Chelsea'ye satın alma opsiyonlu olarak kiralık verildi. Ancak İngiliz kulübü, bir yıl sonra geri gönderdi. İtalyan kulübü bundan dolayı Quaresma'yı 7.3 milyon euroya Beşiktaş'a satmak zorunda kaldı.

 

Quaresma 5. oldu
Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın Portekizli yıldızın adını verdiği tayı Quaresma dün Veliefendi Hipodromu'nda koşulan Gold Guard Koşusu'nda 5. oldu. Adalı'nın safkanı 1.13.55'lik bir derece elde etti.