Nvidia'dan Intel'e övgü

Nvidia: En iyi işlemciler Intel'de, en iyi GPU'lar bizde!

Bu yukarıdaki sözler Nvidia'nın GeForce masaüstü departmanı başkan yardımcılığını yürüten Ujesh Desai'ye ait.

Intel'in Larrabee projesini rafa kaldırmasının ertesinde bile temkini -haklı olarak- elden bırakmayan Nvidia cephesi, bu yetkin ismin ağzından bunları diyor ve ekliyor: Rekabetin ciddiyetinin bilincindeyiz. Kaldı ki bundan birkaç ay kadar önce ismini vermeyen bir Nvidia yetkilisinin yine benzer bir soru karşısında 'tabii ki Intel'den korkuyoruz' cevabını vermesi ile bunu birleştirirsek Nvidia'nın en azından temkini elden bırakmama konusunda gayet doğru bir iş yaptığını söyleyebiliriz. Hele ki kendileri artık AMD'nin gerisinde harici grafik dünyasında da ikinciliğe düşmüş iken. Genel bazda (yani dahili+harici çözümler) ise bildiğimiz gibi Intel açık ara birinciliğe sahip.

Ujesh ilgili demecinin devamında, Intel'in dünyanın en iyi işlemcilerini yapan firması olduğunu söylerken, 'aynı bizim dünyanın en iyi GPU'larını yapmamız gibi' diye de eklemeyi ihmal etmiyor. Intel ile Optimus Teknolojisi konusunda gayet takın bir işbirliği halinde bulunduklarını söyleyen Desai, bu durumdan her iki tarafın da gayet tatmin olduklarını, en nihayetinde Intel imzalı dizüstülerin bu teknoloji sayesinde harici ekran kartları ile dahi daha memnun edici bir kullanım süresi vaat ettiğini dile getiriyor.

Herşey iyi güzel de, bizim bu 'bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü' tadındaki demeçten çıkarmamız gereken nedir acaba? Yoksa Nvidia ile Intel AMD'ye karşı bir ittifak hazırlığında mı?