Muğla Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimleri

Muğla Üniversitesi Rektörlüğü seçimlerine kısa bir süre kala Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Demir, rektör adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

Muğla Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimleri
Muğla Üniversitesi'nin daha iyi bir konumda olması gerektiği için aday olduğunu kaydeden Nurettin Demir, "Bölgemizin ve ülkemizin genç kurumlarından, dinamizme ve yeni başarılara hasret üniversitelerinden biri olan Muğla Üniversitesi, hem kurumsal kimliği, hem de bünyesinde barındırdığı öğretim üyesi kapasitesiyle daha iyi bir konumda olmayı hak etmektedir. Muğla Üniversitesi'nin bu potansiyele sahip olduğuna ve Muğla ile birlikte gelişerek yurt dışına açık bir üniversite olması gerektiğine içtenlikle inanmaktayım. Bu düşünce ve inancımı paylaşan hemşerilerimin teşviki ve çok sayıda meslektaşımın içten desteğine dayanarak aday olmaya karar verdim" dedi.
Halen İzmir'de bir Tüp Bebek Merkezi'ne sahip olan, sadece Muğlalı olduğu ve Muğla'ya ödemesi gereken borcunun bulunduğuna inandığı için Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı'nı kabul ettiğini belirten Prof. Dr. Demir, amacının öncelikle üniversite içinde huzuru tesis edip, özgür ortam yaratmak ve kaynaşma sağlayarak üniversitenin Muğla ile kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:
"Aylardır akademisyen arkadaşlarımdan ve hemşerilerimden gelen talepler sonucunda, üniversiteme, kentime ve ülkeme hizmeti bir görev olarak amaçladım. Üniversite yönetimi ile ilgili anlayışımızı belirleyen ilkeleri bir ortaklık kültürü, birlik ve bütünlük içinde hayata geçirebileceğimize dair hiçbir kuşkum yoktur. Elimizde bulundurduğumuz potansiyeller var. Bunların başında sağlık turizmi geliyor. Muğla'ya Tıp Fakültesi'nin kazandırılması yanında turizm ile iç içe olabilecek sağlık turizminin geliştirilmesi gerekmektedir. Üniversitemiz mutlaka Turizm Fakültesi'ne sahip olmalıdır. Bunun yanında Su Ürünleri Fakültesi'nin imkanlarının arttırılması, yüzde 68'i ormanlarla kaplı Muğla'da Ormancılık Fakültesinin kurulması gibi potansiyellerin hayata geçirilmesi şarttır. Bu projelerin hayata geçirilmesini sağlayacak bir mücadeleci kimliğim bulunuyor. Ülkemizin ve üniversitemizin aydınlık geleceğine duyduğum inançla bilim, eğitim, sağlık ve diğer hizmet alanlarında üniversitemizi hep birlikte daha etkin, seçkin ve saygı bir konuma getirmek amacıyla rektörlük görevine adayım"
Daha önce adaylıklarını açıklayan Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Prof. Dr. Mansur Harmandar, Prof. Dr. İbrahim Yokaş, Prof. Dr. Zekeriya Güney, Prof Dr. İrfan Palalı ve Prof. Dr. Lale Afrasyap'tan sonra Prof. Dr. Nurettin Demir'in adaylığın açıklaması ile aday sayısı 7'ye çıktı.