Kara Perşembe Eyleminde Anadilde Eğitim Kampanyasına Destek

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde belediyesi çalışanları, her perşembe günü yaptıkları oturma eyleminin 40.'sını gerçekleştirerek anadilde eğitim eylemlerine destek açıklamaları yaptılar.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Belediye Başkanları Zülküf Karatekin ile diğer siyasi tutuklular için her Perşembe günü Belediye hizmet binası önünde yaptıkları oturma eyleminin 40.'sını gerçekleştirdiler. Eylemde Anadilde eğitim eylemlerine destek açıklamaları yapıldı. 40.'sı yapılan oturma eylemine Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Kayapınar İlçe Başkanı Zübeyde Zümrüt, Başkan Yardımcıları İhsan Avcı, Servet Yılmaz, Tüm-Bel-Sen
Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar, KESK Dönem Sözcüsü Şehmuz Önal, Genel-İş Diyarbakır Şube Sekreteri Muharrem Tümür, Belediye Meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı. Eylemde konuşma yapan Genel-İş Diyarbakır Şube Sekreteri Muharrem Tümür, "Başkanlarımız ve diğer arkadaşlarımızın tutuklaması nedeniyle yaptığımız oturma eyleminin 40'ıncısında biraradayız. Kürt sorunun çözümü için eylemsizlik kararının uzatılmasını olumlu buluyoruz. Ancak hükümetin bu kez bunu iyi değerlendirmesini istiyoruz. Daha fazla geç
kalınmaması gerek. Bugünkü açıklamamızı anadilde eğitim kampanyasına destek için Kürtçe yaptık. Bu kampanyayı destekliyoruz" şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan KESK Dönem Sözcüsü Şehmuz Önal ise yaptığı konuşmada, "Tutuklu bulunan siyasilerin serbest bırakılması için bu eylemlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Barış için umutların yeniden yeşerdiği bugünlerde hükümetin gereken sorumluluğu göstermesini bekliyoruz" çağrısında bulundu.
Açıklamaların ardından eylem, 5 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi.