İldem Daireleri İçin İhale Yapıldı

Kayseri İl Özel İdaresi, mülkiyeti kuruma ait olan İldem bölgesindeki 52 adet dairenin satışı için İl Encümeni huzurunda ihale düzenledi.

Encümen Salonu'nda Mustafa Atsız başkanlığında toplanan encümen üyeleri, daha önceden ilan edilen muhammen bedeller üzerinden daireleri ayrı ayrı satışa çıkardı. Açık Teklif Artırma Usulü ile yapılan ihaleye, geçici teminatlarını yatıran 28 kişi girdi. Bu kişiler, daireler için 61 bin 734 lira ile 78 bin 914 lira arasında teklifler verdi. İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirerek nihai kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İl Encümeni Başkanı Mustafa Atsız, ihaleden elde edilecek toplam gelirin İl Genel Meclisi tarafından belirlenecek çalışmalarda değerlendirileceğini belirtti.
Dönemin Valisi Saffet Arıkan Bedük tarafından İl Özel İdaresi'ne ait arsaların tahsis edilmesi sonucu İldem Yapı Kooperatifi'nin kurulduğunu hatırlatan Atsız, ''Binlerce memurun ev sahibi olduğu kooperatif ile yaptığımız görüşmeler ve hukuksal süreç sonucunda İl Özel İdaresi'ne 104 adet daire kazandırılmıştır. Bunlardan teslim aldığımız 52 adet dairenin satışını bugün gerçekleştiriyoruz. Bu satışlardan elde edilecek gelir tamamen köylerimizin alt yapısına dönük hizmetlerde kullanılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Atsız, kalan 52 adet dairenin ise önümüzdeki yıl sonuna teslim edileceğini sözlerine ekledi.