Bitlis'te Eğitim Öğretim Çalışmaları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, bölgede yapılan en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtti.

Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, eğitim-öğretim yılının Bitlis'e ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi. Kiler, 2010 yılına LYS'de büyük başarı gösteren Bitlisli gençlerin, yeni yaptırılan eğitim yuvalarıyla da adından söz ettirmeye devam edeceğini söyledi. Bölgede en iyi yatırımın insana yapılması gerektiğini belirten Kiler, "Öğretmeni, yöneticisi, velisi ve öğrencisiyle Bitlis gerilerden gelip birinci sıraya oturmuş ve bölgemizdeki en önemli yatırımın insana yapılması gerektiğini ispatlamıştır. Bu eğitim öğretim yılında da bilinci ve duyarlılığı daha da artan Bitlis gençliğinin tarih yazmaya devam edeceğine inancımız tamdır. LYS'deki başarımızın devam etmesi için hepimizin çalışması, sorumluluğu, görevi devam edecek yine. İl müdüründen ve çalışanlarından okul müdürüne, hizmetlisinden öğretmenine, ailelere, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görev düşmektedir" dedi.

- "BİTLİS GENCİ GÜÇLÜDÜR VE AYDINLIK BİR GELECEĞİ HAK EDİYOR"

Elde edilen başarının tesadüf olmadığını dile getiren Kiler şunları söyledi:
"Bitlisli gençler LYS sınavında büyük bir başarı elde etti. LYS şampiyonluğu bu yüzden tesadüf değildir. Bu başarının altında imzası bulunan şimdiki ve önceki sayın valilerimize, milli eğitim müdürlerimize, en alttan en üste kadar tüm milli eğitim çalışanlarımıza, derneklerimize, çocuklarımızı doğru yönlendiren bilinçli ailelerimize ve tabi ki tüm Bitlisli değerli kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Doğru hedefler doğru sonuçlar verir. Bu doğruluğa odaklanalım. Gün gelecek Bitlis'in ismi uluslar arası kamuoyunda yankılanacak. Bu güç, bu azim Bitlisli de olduğu müddetçe bükemeyeceğimiz bilek yoktur. Çünkü Bitlis genci güçlüdür ve aydınlık bir geleceği hak ediyor."