Başkan Kocaoğlu, Tarım Sektörü İçin Hedef Gösterdi

AGROEXPO 2010, İzmir 6

Başkan Kocaoğlu, Tarım Sektörü İçin Hedef Gösterdi
AGROEXPO 2010, İzmir 6. Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile ANIMALEXPO 2010, İzmir 2. Hayvancılık Teknolojileri Süt Endüstrisi ve Tavukçuluk Fuarı, Kültürpark 1 Nolu Hol'de düzenlenen törenle açıldı. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nuri Sorman, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınmayı misyon edinmiş bir belediye başkanı olarak tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yürüttükleri projeleri anlattı. Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: "Dünya hızla yol alıyor. Biz zaman zaman yatıyoruz. Oysa daha hızlı koşmak; her an, her gün her saniyeyi değerlendirmek durumundayız. Ben yerelde kalkınmayı misyon edinmiş ve bu kenti kalkındırma hedefi doğrultusunda hazırlanan projeleri yüzde 80'nini yaşama geçirmiş bir belediye başkanı olarak, tarımdaki sorunların yerelin, valiliğin, belediyenin, meslek odalarının desteği ile çözüleceğine inanıyorum. Çiftçilerimiz bizden ellerini tutmamızı, yol göstermemizi istiyor. Biz bunu görevimizin de belki dışına çıkarak yapmaya devam edeceğiz" dedi.
'İZMİR, TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK'
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise tarım ve hayvancılığın güçlendirilmesi için çiftçiye kaynak aktarımının artırıldığını belirterek Türkiye'de ilk kez İzmir'de, tarımsal üretimi artıracak yeni bir projeye başlayacaklarını müjdeledi. Miras nedeniyle küçülen arazileri birleştirip ölçek büyüklüğe taşıyacaklarını dile getiren Mirmahmutoğulları, "Sınırsız Ürün Köyü" adını verecekleri bu üretim modeli için şirket kuracaklarını da sözlerine ekledi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç konuşmasında, İzmir'in tarım ve hayvancılıkta Türkiye ortalamasına göre ikinci olduğunu söyledi. İnsanlığın en önemli sorununu beslenme olduğunu belirten Kıraç, tarım, tarım ürünleri ve sektörün bilimsel gelişiminin takip edilmesinin önemine işaret etti. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nuri Sorman ve İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse de sektördeki sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini aktardı. 26 Eylül tarihine kadar açık kalacak fuara 400 'e yakın firma katıldı.