Adanalı Su Sinemasını Sevdi

Adana Büyükşehir Belediyesi 17

Adanalı Su Sinemasını Sevdi
Adana Büyükşehir Belediyesi 17. Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında su hareketleriyle oluşturulan özel perdedeki film gösterimleri devam ederken, vatandaşlar kendilerine sunulan bu imkan nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.
Seyhan Baraj Gölü Menderes Adası'ndan sonra Pınar Mahallesi DSİ sulama kanalı üzerinde özel teknikle oluşturulan su perdesinde gösterime sunulan "Gönül Yarası" filmi, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisini gördü.
DSİ sulama kanalı üzerinde 400 ton su basan pompa sistemi sayesinde açık havada elde edilen 70 metrekare su perdesinin, sinema perdesine dönüştürülerek film sunulması, görenleri hayrete düşürüyor.
17. Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamındaki yenilik nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür eden Pınar Mahallesi sakinleri, "Sudan elde edilen perde ile sinema izleme keyfini ilk kez yaşıyoruz. Sanıyoruz bu Türkiye'de de bir ilk. Bize bu imkanı sunanlara çok teşekkür ediyoruz. Bu tür yeniliklerin devamını diliyoruz" dediler.
Öte yandan, su oyunlarından elde edilen sinema perdesi ile film gösteriminin Cuma-Cumartesi akşamları Taşköprü'nün Yüreğir bölümünde izlenime sunulacağı bildirildi.