Zeynep'e ne diyeceğim?

Hakkâri'de 9 kişinin yaşamını yitirdiği mayın patlamasında yaralanınca Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merk...


Hakkâri'de 9 kişinin yaşamını yitirdiği mayın patlamasında yaralanınca Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altında bulunan 15 aylık Zeynep Kurt'u Vali Ulvi Saran ile 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ayrı ayrı ziyaret etti. Hayati tehlikeyi atlatan Zeynep bebeğin iki parmağından birinde dolaşımın sağlandığı açıklandı.
Saran, amca Yalçın Kurt'a 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Bebeğe oyuncak bebek ve çikolata getiren Saran, "Yavrumuzun durumunun daha iyiye gittiğini şu an başhekimimizden öğrendik" dedi.
Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof.Dr. Ünsal Özgen de Zeynep Kurt'un hayati tehlikesinin tamamen ortadan kalktığını belirterek, şunları söyledi:
"Ayaktaki kırıklar usulüne uygun iyileşme sürecinde. Sol ayağındaki parmaktaki dolaşımın bir tanesi sağlandı, ikinci parmakta da halen umudumuzu kaybetmedik. Ayak tabanında ki iyileşme umduğumuzdan daha iyi gidiyor. Bugünden itibaren umduğumuzdan daha iyi bir durumdayız. Hastamızda ağzından beslenmeye başladı."
Amca Yalçın Kurt da "Umarım Zeynep, barışın sembolü olur" dedi. Eşiyle birlikte sürekli  Zeynep'in başında beklediklerini dile getiren Kurt, yetkililerin büyük bir duyarlılık gösterdiklerini ifade etti.
Babasına kavuşacak
DHA muhabirinin telefonla ulaştığı baba Hamit Kurt, kızını çok özlediğini ve yarın Malatya'ya gelerek onu göreceğini söyledi.
Hamit Kurt, "Ona ne diyeceğimi bilmiyorum" diye konuştu.
Baba Kurt, şunları belirtti:
"Sağolsun Sayın Başbakan bana iş bulacakmış. Kızlarımın geleceği önemli. Kızlarımın eğitim masraflarını karşılayıp onlara iyi bir gelecek sağlarlarsa bu benim için çok daha iyi olur.
Ben hamallık yaparak da geçimimi sağlarım. Zeynep'in ablası olayı çok net hatırlıyor. Bana tek tek anlattı. Böyle bir vahşet hiç görülmemiş."