Şeref Malkoç'tan Kayyuma Tepki Ankara

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, '4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüşün 5.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, '4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüşün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüştür' dedi. 
Malkoç, parti genel merkezinde Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararı üzerine düzenlediği basın toplantısında, partilerinin 11 Temmuz'da muhteşem bir kongre gerçekleştirdiğini söyledi. 
Kongrede istediklerini elde edemeyenlerin kavga çıkardığını, kongreyi sabote etmeye çalıştıklarını belirten Malkoç, 'İstediklerini elde edemeyenler kavga çıkardılar. Kongrenin ardından 4 koldan saldırıya başladılar. Bunlar partimizin eski yöneticileri' dedi. 
Malkoç, şöyle devam etti:
'Bu kişiler birinci olarak televizyon televizyon dolaşarak fitne fesada sebebiyet verecek, partinin mensuplarını bir birbirine düşürecek açıklamalarda bulunmuşlardır. İkinci saldırı alanları Edirne'den Hakkari'ye, Artvin'den Muğla'ya kadar 1200 delegeyi arayarak, her türlü yalana iftiraya başvurarak, imza toplamaya çalıştılar. Üçüncü olarak Türkiye genelinde partimizin yöneticilerine karşı fiziki saldırılar başlamıştır. Bunun en açık örneği Saadet Partisi İstanbul İl iftar yemeğinde yaşananlardır. Dördüncü saldırı alanı ise Milli görüş tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde kongreden hemen sonra başlayarak partimiz aleyhine 14 tane dava açılmıştır. Şunu belirtmek isterim ki 4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüş'ün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüş ve mahkeme kararıyla kayyuma devredilmiştir.'
Mahkemede verilen kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Malkoç, 'Türkiye'de ilk defa bir partinin genel merkez kongresi kayyum aracılığıyla yapılacaktır. Bundan daha da ilginci o mahkemede davacı olanlar, o davanın avukatı olanlar kayyum tayin edilmiştir' dedi. 

22.09.2010 16:24:00