Özal suikastına cevap geldi

Ahmet Özal'ın “Babamın suikastının ardında dönemin MGK Sekreteri Yirmibeşoğlu vardı” iddiasına şimdi 82 yaşında olan ve Eski Foça'da yaşayan emekli Org. Sabri Yirmibeşoğlu yanıt verdi.

Özal suikastına cevap geldi
AHMET ÖZAL’IN İDDİALARINA EMEKLİ ORG. YİRMİBEŞOĞLU YANIT VERDİ: Benim suikastla ilgim olsaydı Özal kararnameyi imzalamazdı.

Ahmet Özal’ın “Babamın suikastının ardında dönemin MGK Sekreteri Yirmibeşoğlu vardı” iddiasına şimdi 82 yaşında olan ve Eski Foça’da yaşayan emekli Org. Sabri Yirmibeşoğlu yanıt verdi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, 1988 yılında babasına yönelik suikast girişimiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Haberturk’e konuşan Ahmet Özal, babasına 1988 yılında düzenlenen suikastın arkasındaki isimlerin çok kısa sürede tespit edildiğini ve babasının bunları kendisine söylediğini anlattı. Ahmet Özal’ın iddiaları şöyle: “Babam ülke karışmasın diye bu isimleri açıklamadı. Bunlardan biri de MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu’ydu. Bu isimlerin hepsi Emniyet ve MİT’in arşivlerinde var. Arşivler açılsın. Açılınca isimler ortaya çıkar. Yirmibeşoğlu, MGK Genel Sekreteri, eski JİTEM Başkanı’dır aynı zamanda. O zaman savcı Uğur Tönük soruşturmayı yürüttü. Yıllar önce savcıyla görüştüm. Bana soruşturmayla ilgili Yirmibeşoğlu Paşa’nın kendisine bu konunun üzerine fazla gitme dediğini söyledi.” Ahmet Özal’ın iddialarına şimdi 82 yaşında olan ve Eski Foça’da yaşayan emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu yanıt verdi.

Özal’ın iddialarına çok şaşırdığını söyleyen Yirmibeşoğlu, şöyle konuştu: “Çok şaşırdım. Aklım mantığım almıyor.

Hatırladığım kadarıyla Özal’a suikast 1988 yılının Haziran ayında yapıldı. Ben o sırada Erzincan’da 3. Ordu Komutanlığı yapıyordum. Ağustos ayında MGK Genel Sekreterliğine tayin edildim. MGK Genel Sekreteri, üçlü kararnameyle atanır. Cumhurbaşkanı, kendine suikast girişiminde bulunan veya bulunacak bir kişiyi MGK Genel Sekreteri olarak atamaz herhalde. Bu mümkün değil, deli zırvası bunlar. Ortada yanlış anlaşılma var veya haber yanlış yazılmış. Hem iş hem de arkadaşlık anlamında aramız çok iyiydi.

Suikastın arkasında olsam merhum Özal benim MGK Genel Sekreteri olmam için kararnameye imza atmazdı. Aklım mantığım almıyor.

Ben savcıyı tanımıyorum ki üzerine gitmeyin diyeyim, karşı karşıya bile gelmiş değilim. O yazıyı okudum, değer vermedim çünkü bu yazılar devamlı yazılıyor.”

Kardeşimin söylediği ismi savcıya bildirmiştim

Turgut Özal’ın ağabeyi Korkut Özal ise iddialarla ilgili şöyle konuştu: “Rahmetlinin vefatıyla ilgili çok çeşitli spekülasyonlar var. Kendisi bana bu tabancayla Kartal’ın yaptığı şeyin arkasında kimin olduğunu tespit etmişti. Ben de o ismi Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne götürdüm. O zamanki Başsavcıya Ankara’da bildirmiştim. Burda birşeye işaret edeyim kendisi biliyorsunuz 17 Nisan 1993’te vefat etti.