'Bu maça Çoban atanır mı?'

Gaziantepspor-Bursaspor maçının tatil edilmesiyle başlayan tartışmada fatura Merkez Hakem Kurulu ile hake...


Gaziantepspor-Bursaspor maçının tatil edilmesiyle başlayan tartışmada fatura Merkez Hakem Kurulu ile hakem Deniz Çoban'a çıkıyor. Karşılaşmanın 64. dakikasında yardımcı hakem Muharrem Yılmaz'ın başına isabet eden cisimle yaralanmasının ardından saha içinde 5 dakika durum muhasebesi yapan hakem Çoban'ın kritik kararı nedeniyle dinlendirileceği bildirildi.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in ise cezadan çıktıktan sonra Çoban'ın böyle bir müsabakaya atanmasını hatalı bulduğu ve haftanın hakemleri açıklandıktan sonra "Bu maçta bu hakem görevlendirilir mi?" sözleriyle sitem ettiği öğrenildi.
Sezona Antalyaspor-Sivasspor maçıyla başlayan Deniz Çoban başarısız yönetimi nedeniyle MHK tarafından yaklaşık 1 ay kızağa çekilmiş ve ilk görevi Gaziantepspor-Bursaspor müsabakası olmuştu.
Oğuz Çarmıklı'nın Batum'daki otelinin açılışı için Gürcistan'da bulunan Başkan Özgener'in pazartesi akşamı tatil edilen maçla ilgili bilgileri buradan aldığı, hakem veya temsilcinin tatil kararı öncesi herhangi bir yetkiliyle görüşüp görüşmediğinin araştırılmasını istediği ifade edildi.
"Eğer birileri bir yerleri arayıp fikir sordu ise bunun hesabını verir" şeklinde konuşan Özgener'in, yaşanan olaylar nedeniyle canının bir hayli sıkıldığı kaydedildi.

Kızıl ile buluştu
Maçın ardından Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın Özgener'i telefonla arayarak hakem hakkında şikayette bulunduğu öğrenildi. Dün sabah İstanbul'a gelen Kızıl akşam saatlerinde Batum'dan dönen Başkan Mahmut Özgener ile bir araya gelerek tatil edilen maçla ilgili görüştü.

MHK'ye ilk uyarı
Geçen sezon görevden alınacağı söylentilerine karşın MHK'nin arkasında duran Özgener'in son yaşananlardan sonra ciddi bir uyarıda bulunacağı ileri sürüldü. "İstediğiniz herşeyi yapıyorum. Sizden talebim doğru atamalar ve başarılı bir yönetim" diye konuştuğu vurgulanan Özgener'in, bugüne kadar hiç karışmadığı hakem görevlendirmeleri konusunda tavır değiştirebileceği belirtildi.

İkinci kez kızağa
MHK'nin yönetimi ve kararları eleştirilen Deniz Çoban'ı bu sezon ikinci kez dinlendireceği bildirildi. Bu arada raporlar doğrultusunda PFDK'ya sevk edilen Gaziantepspor'un 1 ila 2 maç arası seyircisiz oynama cezası alacağı, maçla ilgili kararı ise yönetim kurulunun salı günü yapacağı toplantıda vereceği ifade edildi.
Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin üçüncü fıkrasına göre, yönetim kurulunun maçın tatil kararını uygun görmediği takdirde tekrarlanması veya yarıda kaldığı anki skoru ile tescil etme yetkisi bulunuyor. Ancak kararın büyük olasılıkla sonucun 3-0 Bursaspor lehine tescil edilmesi bekleniyor.


Münferit bir olay
Kulüpler Birliği Vakfı dün İstanbul'da toplandı. Vakıf üyeleri, tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor maçı ile sporda şiddeti görüştü. Vakıf Başkan Vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Yaşananları ne Gaziantepspor, ne de Bursaspor'a bağlamak mümkün değil. Yaşanan münferit bir olaydır. Hukuki süreç başlatılmıştır. Bizim bu konuda görüş beyan etmemiz yanlış olur" dedi. Gümüşdağ, "Asıl bizim için önemli olan bu konuyu yakından ilgilendiren Sporda Şiddet Yasası'dır" dedi.