YouTube kar etmeye başlayacak

YouTube'un sırlarından biri açığa çıktı. Bu zaman kadar kar elde edemeyen sitenin yüzü kısa bir süre sonra gülmeye başlayacak

YouTube kar etmeye başlayacak
Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, Google tarafından satın alındığından bu yana kar etmeyi bekliyor.

CEO'su olan Eric Schmidt bir Fransız üniversitesinde, YouTube'un kar etmeye son derece yakın olduğunu müjdeledi. 5 yaşındaki dev site bugüne kadar hiç kar etmedi. Günde 2 milyar gösterime sahip olan site 4 yıl önce 1.65 milyar dolara satın alınmıştı.

Google henüz kar etmese de YouTube'un gidişatından son derece memnun olduklarını açıkladı. Geçen yıl da kar etmeye yaklaşan site, işletme maliyetlerini düşürmeyi başaramadı. YouTube'un zararlarını sırtlanan ise elbette sahibi olan Google oldu.

YouTube'un maliyeti açıklanmıyor. Ancak yakın örnekler arasında Apple'ın yılda 1 milyar dolara ayakta tuttuğu iTunes mevcut. YouTube'un daha çok internet bağlantısı kullandığı düşünülürse, işletme maliyetlerinin iTunes'a göre çok daha fazla olacağı görülebilir.