Vakfıkebir Devlet Hastanesi önüne üst geçit yapılıyor

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, trafik yoğunluğu gözönüne alınarak trafik kazalarını önlemek amacıyla Vakfıkebir Devlet Hastanesi önüne üst geçit yap

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, trafik yoğunluğu gözönüne alınarak trafik kazalarını önlemek amacıyla Vakfıkebir Devlet Hastanesi önüne üst geçit yapılıyor.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Yenisolak, yaptığı açıklamada; bölge hastanesi konumundaki hastanenin, yıllardır gündemde olan ek hizmet binası için inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Zor şartlar altında hizmet verme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Başhekim Yenisolak, "Mevcut inşaat sahası içerisinde bulunan acil blok yıkılmak üzere. Bu blokta ameliyathane, diyaliz, yemek salonu gibi birimler bulunuyor. Bu birimleri hastane içine ve hastane bahçesine geçici odalar yaparak yerleştirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanacak olan yeni binamızın inşaatı bitinceye kadar halkımızdan, duydukları rahatsızlıktan dolayı anlayış bekliyoruz." dedi.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Yenisolak, diğer yandan bir üst geçit olmadığından hastane önünde meydana gelen kazalarda can ve mal kaybının azaltılması için hastanenin önüne üstgeçit yapıldığını belirtti.

Yenisolak, "Yayalarımız şimdilik üst geçitten sadece yolun karşısına geçerek hastanemize gelecekler. Ancak, yeni binamız hizmete girdiğinde üst geçidin bir ayağı hastane bahçemize bağlanacak. Yayalar alta inmeden üst geçitten direk hastanemize rahat bir şekilde gelebilecekler." şeklinde konuştu.