Suç ve ceza

Camia hep tam destek verdiDevler Ligi rüyası Young Boys'a karşı ön elemede sona erdi. Başkan Aziz Yıldırı...

Camia hep tam destek verdi
Devler Ligi rüyası Young Boys'a karşı ön elemede sona erdi. Başkan Aziz Yıldırım'ın bir sözü ("Her sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz") daha gerçekleşmedi. Yine de camiadan Aykut Kocaman'a tam destek çıktı. Ancak Fenerbahçe bu kez Avrupa Ligi play-off'unda PAOK'a elendi. Tek hedefi şampiyonluk olan Aykut Kocaman'ın talebeleri, çıktığı 5 Süper Lig maçında 8 puan kaybetti.

Transferdeki seçimleri beğenildi
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük görevine gelmesiyle değişim rüzgarı başladı. Sözleşmeleri sona eren Deniz Barış ve Ali Bilgin'e yol verildi. Son 2 sezonda kadroya girmekte zorlanan Deivid De Souza'nın bileti kesildi, Önder Turacı ve Volkan Babacan Kayserispor'a gönderildi. Güiza affedilmedi. Stoch gibi geleceği parlak, kalitesi tartışılmayacak Yobo ve Niang transferleri, umut verdi.

Alex ile yıldızı barışmadı
Aykut Kocaman, sistemini yavaşlattığı gerekçesiyle Alex De Souza'ya soğuk baktı. 1-0 mağlubiyetle girilen Young Boys rövanşının devre arasında Alex'i oyundan aldı, ama bu hamlesi turu getirmedi. 2. hafta Trabzon'da Brezilyalı yıldızı ilk 11'e almadı, 3-2'lik yenilgi sonrası eleştiriler çoğaldı. Alex'in mutsuzluğu yüzüne yansıdı. Ne Alex'siz Fener, ne de Alex'li Fener sahada istediği sonuçları alabildi.

Takım yap-boz tahtası oldu
Takımla sadece 3 idmana çıkan Yobo'yu Kayseri'de ilk 11'e aldı, ancak kulübede yedek stoper oturtmadı. Nijeryalı savunmacı sakatlanınca yerine Selçuk'u oyuna aldı, ancak Selçuk'un hatasından yenen gollerle yenilgiye zemin hazırladı. Kayseri'de 18'de olmayan Bilica, Beşiktaş derbisinde 90 dakika sahadaydı. Kayseri'de 90 dakika sahada olan Caner Erkin ise Beşiktaş derbisinde 18'de yoktu.

Stoch krizi bardağı taşırdı
Galatasaray'ın elinden kapılan Miroslav Stoch, performansıyla kısa sürede tribünlerin sevgilisi oldu. Ancak 2. hafta Trabzon'da rotasyon gerekçesiyle kulübede oturdu. Semih'in sakatlanması sonrası oyuna girdi, Fener'i maça ortak etti. Aykut Kocaman radikal bir kararla Stoch'u yine büyük bir maçta (Beşiktaş derbisi) 11'e almadı. Alex'i oyundan aldığında bile Stoch'u düşünmemesi, taraftarın sabrını taşırdı.