Sdp Ve Toplumsal Özgürlük Platformundan Oturma Eylemi

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Toplumsal Özgürlük Platformu üyeleri, kendilerine baskı uygulandığını ileri sürerek oturma eylemi yaptı.

Sdp Ve Toplumsal Özgürlük Platformundan Oturma Eylemi
İnönü Parkı'nda toplanan SDP ve Toplumsal Özgürlük Platformu adına bir açıklama yapan Serkan Nar, referandum sürecinde Kürt Özgürlük hareketiyle ortaklaşa boykot tavrı alan devrimci güçlere saldırıların devam ettiğini söyledi.
20 Eylül günü sabah saat 05.00 sıralarında SDP İstanbul İl binasına ve Kadıköy İlçe Merkezi'ne kolluk güçleri tarafından baskınlar düzenlendiğini söyleyen Nar, operasyon sırasında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan başta olmak üzere bir çok genel merkez yöneticisinin gözaltına alındığını belirtti.
SDP ve Boykot Cephesi'nin diğer bileşeni olan Toplumsal Özgürlük Platformu üyelerinin yasadışı suçlamalarla Devrimci Karargah Örgütü ile bağlantılı gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Nar, "SDP'ye ve Toplumsal Özgürlük Platformu'na yapılan bu saldırıyı protesto ediyor, tüm kamuoyunu destek vermeye ve duyarlı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasından sonra 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.