Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırması için hazırladıkları projeleri, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a hazırladıkları sunumla anlattı

Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırması için hazırladıkları projeleri, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a hazırladıkları sunumla anlattı. Üye, projeden sorumlu bir yöneticisi ile eğitim müfettişti başkan yardımcısı görevlendirdiklerini ve İzmir'de okul öncesi eğitimde görevlendirilmek üzere norm fazlası 249 öğretmeni ihtiyaç olan okullara yerleştirildiğini söyledi.
Eğitimde iki sorunun olduğuna dikkat çeken İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bunlardan ilkinin okul öncesi eğitim diğerinin ise okul terklerindeki yüksek oran olduğunu söyledi. Okuma â€" yazma imkanı bulamamış vatandaşların olmasının doğal olduğunu kaydeden Kıraç, bu vatandaşlara TÜİK verileri ışığında üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Okul öncesi eğitimin sağlıklı nesiller kurmak adına çok önemli olduğunu ifade eden Kıraç, "Amaç müstakil anaokullarında okul öncesi eğitimi yapmak. Okul öncesi çağdaki çocuklar arasında yüzde 100'lere çıkılması gerekiyor. Sokakta büyüyen çocuklar ileride daha büyük yaşlarda yeniden toplum içine döndürülmesi daha vakit alacaktır. Bu çocuklar 3 ile 5 yaşları arasında okul öncesi eğitime yönlenmesi asıl hedef olmalı" diye konuştu.
Menemen ilçesinde mobil anaokulu çalışmalarına başladıklarını ve diğer ilçelerde yaygınlaştırma çabalarının devam ettiğini ifade eden Üye, "Bayındır ilçemizde seyyar lunaparkların kurulması ile ilgili çalışmalar başlatılmış olup, diğer ilçelerimizde yaygınlaştırma çalışmaları devam etmektedir. Tüm ilçelerde, çocuklara verilmek üzere TSE garantili, hijyenik ve sağlıklı hediyelik eşyalar toplanarak depolanmaya başladı" dedi. Çalışma yapılacak ilçelerdeki maddi ve manevi destek sağlayacak kurum, kuruluş ve kişilerle bağlantı kurulmasını hedeflediklerini bildiren Üye, kampanya kapsamında yapılacak sosyal faaliyetlerde ilçe milli eğitim müdürlüklerine gerekli desteğin verileceğini sözlerine ekledi.