Manavgat'ta 36 bin öğrenci ders başı yaptı

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, ilçede 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında 36 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Kaymakam Türkoğl

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, ilçede 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında 36 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Kaymakam Türkoğlu, bölgenin turizm yöresi olmasından dolayı Anadolu'nun değişik illerinden çok yoğun göç aldıklarına dikkat çekti. Türkoğlu, "36 bin rakamı Doğu ve Güneydoğu'da bazı illerin nüfusundan fazla. Yoğun göç nedeniyle Manavgat'ta 250 derslik açığımız var. Hayırsever vatandaşlarımızı, isimlerini ölümsüzleştirmeleri için okul yaptırmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Hayırsever iş adamlarının katkısıyla yeni sezonda 4 okul ile bir okul ek binasını hizmete koyduklarını anlatan Türkoğlu, son sayımlara göre Manavgat nüfusunun 82 bin olduğunu, bu rakamın 90 bine rahatlıkla ulaştığını dile getirdi.

Manavgat Fen Lisesi'nin de 2011 yılında eğitim ve öğretime gireceğinin altını çizen Türkoğlu, Anadolu Üniversitesi'nin bazı bölümlerini açmada kararlı olduklarını söyledi.

Öte yandan, Kaymakam Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde Adıyaman Besni'de yapılan Muay Thai Şampiyonası'nda 51 kiloda Türkiye birincisi olan Manavgat Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Çiğdem Yüksel'i değişik hediyelerle ödüllendirdi.

Budo Federasyonu Kick Boks Türkiye Temsicisi Yasin Avşar, öğrencisi Çiğdem Yüksel'in 300 sporcu arasında birinci geldiğini kaydetti.