Kocasinan Okul Kantinlerini Denetledi

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, öğrencilerin sıhhatli ortamda ve mekanlarda yetişmesi, eğitim görmesi için okul kantinlerini de sürekli denetlediklerini söyledi.

Kocasinan Okul Kantinlerini Denetledi
İmar, yol, asfalt, kaldırım gibi hizmetlerinin yanında belediyelerin çevre, sağlık ve temizlik gibi önemli görevleri de bulunduğunu hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, "Çocukların eğitim aldığı mekanların daha sağlıklı olması için çeşitli aralıklarla hijyenik ilaçlamalar ve haşarat mücadelesi yapıyoruz. Bunun yanında Zabıta Müdürlüğümüz vasıtasıyla da okul kantinlerini sürekli olarak denetliyoruz" dedi.
Eğitim kurumlarının sıhhatli ortamlar olmasının sağlıklı gelecek açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, " Okulları açılışında ve yarı yıl tatilinde hijyenik ilaçlamayla temizliyoruz. Çocukların temiz ve sağlıklı mekanlarda yetişmesi, sağlıklı gıdalar tüketmesi çok önemlidir. Bu nedenle okul kantincilerini denetleyip varsa eksikleri konusunda uyarıyor, okul müdürlerine bilgi veriyoruz. Çocuklarımızın sağlığı ailesi kadar bizim için de önemlidir" şeklinde konuştu.
Zabıta Müdürü Yasin Yanar ise, eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte kantini olan 42 okulda denetim yaptıklarını, sağlıklı, temiz, hijyenik, son kullanma tarihi geçmemiş, açıkta bekletilmeyen, ambalajlı ürünler satılması, öğrencilerin tükettiği gıdalardan zarar görmemesi için denetimlere devam edeceklerini kaydetti.