Hem İmralı'ya hem Kandil'e gidecekler

Bir dönem Öcalan'ın avukatlığını yapan ve hâlâ "avukatı" sıfatını taşıyan Demokratik Toplum Kongresi (D...


Bir dönem Öcalan'ın avukatlığını yapan ve hâlâ "avukatı" sıfatını taşıyan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanı eski Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un, yarın İmralı'ya giderek Öcalan'la bir görüşme yapması bekleniyor.
Tuğluk, Milliyet'e, Öcalan'la görüşmeye gideceğini doğrulayarak, "Görüşmede Öcalan'la mevcut durumu paylaşacağım. İçinde bulunduğumuz atmosfer ve geleceğe dair öngörülerimi aktaracağım. İçinde bulunduğumuz bir hafta çok önemli. Sivil toplum örgütleri de bu tür görüşmelerin yapılmasına olumlu bakıyor" dedi. Tuğluk'un Öcalan'la görüşmesinden sonra Ahmet Türk başkanlığındaki DTK heyeti ise Kandil'e giderek örgüt yönetimi ile görüşmeyi düşünüyor. Heyetin, örgütün sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve diğer örgüt yetkilileri ile ateşkesin uzatılması konusunu görüşüp, Kürt sorunun çözümüne dair görüşlerine başvuracağı öğrenildi.

Kurumlar göstermeli
BDP, Hakkâri'deki mayınlı saldırı nedeniyle ertelenen görüşmelerin tekrar başlamasını umut ediyor. "Eylemsizliğin uzatılması" konusunda BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, "Bu yaklaşımı önemsiyoruz. Umarız ki aynı hassasiyeti Türkiye'yi yöneten kurumlar da gösterir" dedi.
Hükümet ile görüşmelerin tekrar başlamasını umut ettiklerini ifade eden Yıldız, şunları söyledi: "DTK ve BDP'nin hükümetle görüşme arayışı vardı. Hakkâri'de yaşanan olay ile bu ötelendi veya belirsiz bir zamana yayıldı. Öcalan'ın açıklamasından sonra saldırının PKK merkezli bir iş olmadığı, örgütün bunu kabul etmediği görüldü. Eylemi kim, niçin yaptı net olarak ortaya çıkarılmalı. Bu Kürtlerin talebidir."