Futbola taş

Oysa her şey çok güzel başlamıştı...Ta ki 56. dakikaya kadar. Ömer Erdoğan kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderince ortalık karıştı. Sahaya cisimler yağdı. Yardımcı hakemin başı yarılınca, Deniz Çoban, 62'de maçı tatil etti.


Oysa her şey çok güzel başlamıştı...Ta ki 56. dakikaya kadar. Ömer Erdoğan kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderince ortalık karıştı. Sahaya cisimler yağdı. Yardımcı hakemin başı yarılınca, Deniz Çoban, 62'de maçı tatil etti.

Pazartesi mesaisi bir taş yüzünden yarım kaldı. Bursa taraftarlarıyla ev sahibi Gaziantepliler, karşılaşma öncesi şehri birlikte gezdi, yemek yedi, eğlendi. Maç başladı... Futbolcular tribünlere çağrıldı, dostluk gösterisi yapıldı. İlk yarı 0-0 tamamlandı. 4 maçta galibiyet yüzü görmeyen Gaziantep üç puan ile tanışmak, İlk 4 maçını kazanan Bursaspor ise 5'te 5 yapmak için mücadele sergiliyordu. Ne olduysa 56. dakikada oldu. Bursaspor korneri kullandı. Ömer Erdoğan, topa yükselerek skoru 1-0'a getirdi. Tribünlerde uğultularla birlikte bir anda sahaya yabancı cisimler yağmaya başladı. Orta hakem Deniz Çoban, sahaya atılan bazı şişeleri toplayıp görevlilere verdi. Bu sırada atılan bir taş yardımcı hakemlerden Muharrem Yılmaz'ın kafasına isabet etti. Başı yarılan Yılmaz, kanlar içersinde kaldı. Dakikalar 62'yi gösterdiğinde maçı durduran Deniz Çoban, orta sahaya geldi. TFF temsilcisi ile görüştü. Yaşanan telefon trafiğinin ardından hakemler soyunma odasına gitti. Daha sonra stat ses sisteminden yapılan açıklamada, maçın tatil edildiği duyuruldu.

MHK'nın emri kesin
Sezon başında Merkez Hakem Kurulu'nun düzenlediği seminerde verdiği talimatta, böyle durumlarda hakemlerin anonsa bile gerek duymadan tereddütsüz maçı tatil etmesi emri verildi. Deniz Çoban da MHK'nin 'Taviz yok' emrini uyguladı. '2010-2011 Futbol Sezonu Temsilci El Kitabı' nda da talimatlar çok açık: Madde 4; a-Bir oyuncunun, bir teknik adamın, bir seyircinin veya bir görevlinin hakeme fiziki saldırısı olmuş, ancak hakem bundan etkilenmemiş ise gerekli emniyet tedbirlerini aldıktan sonra oyunu başlatmalıdır. b-Bu fiziki saldırı sonucu hakem yaralanmış, tartaklanmış, bunun sonucu bir travma geçirmiş veya psikolojik olarak çöküntü içerisine girerek oyunu yönetemeyecek hale gelmiş ise, hakem soyunma odasına giderek oyunu tatil etmelidir.

Ertuğrul Sağlam: Çok üzgünüm
BURSASPOR'UN teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 'Bu maçın böyle yarıda kalması bir futbol adamı olarak beni çok üzdü. Türk futbolu adına çok üzücü bir durum' dedi. Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: 'Her şey çok güzel giderken, bir tane kendini bilmez maçı ne hale getirdi' yorumunu yaptı.

Tolunay Kafkas: Çifte standart
GAZİANTEPSPOR Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hakemleri eleştirdi. Kafkas, 'Israrlarıma rağmen içeri girdiler. Bu karardan utanç duyuyorum. Bundan daha ağır şeyler yaşandığında maçlar devam etti. Çifte standarta ne gerek var. Daha önce başka statlarda neler oldu. Ağzımdan kötü sözler çıkacak' dedi.

Başına iki dikiş atıldı
BAŞINA taş isabet eden Muharrem Yılmaz, ambulansla götürüldüğü 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde bir süre müşahede altında tutuldu. Hakemin kafa röntgeninin çekildiği ve kafasına iki dikiş atıldığı bildirildi. Sağlık durumunun iyi olması üzerine hakem Yılmaz'ın taburcu edildiği kaydedildi.