Eğitim gönüllüsü öğretmen unutulmadı

Hatay'ın Erzin ilçesinde geçtiğimiz günlerde görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren eğitim gönüllüsü okul müdürü öğrencileri tara

Hatay'ın Erzin ilçesinde geçtiğimiz günlerde görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren eğitim gönüllüsü okul müdürü öğrencileri tarafından unutulmadı.

Çok sevdikleri öğretmenleri Mümtaz Baltacı'yı unutmayan bir grup öğrenci masasına çiçek bırakarak onu saygı ile andılar. Öğrencilerin çok sevdikleri eğitim gönüllüsü öğretmenlerini andıkları esnada duygu dolu anlar yaşandı. Kimi öğrenci gözyaşını tutamazken kimisi ise çok ders çalışarak Baltacı gibi idealist bir öğretmen olma sözü verdi.

15 milyon öğrencinin ders başı yaptığı yeni eğitim yılında bazı öğrenciler okula yeni başlamanın sevincini yaşarken, kimisi ise çok sevdikleri öğretmenlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Hüzün ve gözyaşı ile yeni eğitim öğretim yılının başladığı okullardan biride Erzin'de bulunan Atatürk İlköğretim Okulu oldu.

Çok sevdiği öğrencilere kavuşma hayali ile onların daha temiz bir ortamda ders görmeleri için gayret gösteren ve okulda yapılan tadilat çalışmalarına yardım eden Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mümtaz Baltacı, okulların açılmasına sayılı günler kala geçtiğimiz günlerde görev başında kalp krizi geçirmiş, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Kendilerini öz evlatlarından ayırmayan eğitim gönüllüsü müdürlerini unutmayan minik öğrenciler, çok sevdikleri eğitim sevdalısı Mümtaz Baltacı'nın görev yaptığı masasına çiçek koyarak vefa örneği gösterdiler.

Mümtaz Baltacı'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan öğrencilerden Miray Balıkoğlu, öğretmenlerini kaybetseler dahi derslerine çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Çok ders çalışarak onun gibi idealist bir öğretmen olmak istediğini anlatan Balıkoğlu,"Hedefim eski okul müdürümüz Mümtaz Baltacı gibi eğitim gönüllüsü bir öğretmen olmaktır." dedi.

Diğer bir öğrenci Can Börklü de ''Öğretmenimiz olmasa bile bizler derslerimize çalışmak zorundayız. Ona vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeye biliriz." diye konuştu.

Yıllardır emek verdiği öğrencilerin, onu unutmayarak andığını öğrenen eğitim gönüllüsü öğretmenin eşi Lütfiye Baltacı ise gözyaşlarını tutamadı. Konuşmakta zorlanan Lütfiye Baltacı, ''Ben çok sevdiğim 25 yıllık hayat arkadaşımı kaybedince çok üzülmüştüm fakat öğrencilerinin onu unutmayarak vefalı davranmaları beni çok sevindirdi. Eşim bana sürekli vefanın önemini anlatırdı şuan onun anlattıklarını daha iyi anlıyorum." şeklinde konuştu.