Beşinci hafta çirkin bitti

Gaziantepspor-Bursaspor mücadelesi 58. dakikada yan hakem Muharrem Yılmaz'ın kafasına gelen bir yabancı madde nedeniyle durdu. Orta hakem Deniz Çoban da meslektaşının kafasının yarılması nedeniyle maçı 62. dakikada tatil etti. Akıllara geçen seneki Diyarbakırspor-Bursaspor maçı geldi: Birkaç kendini bilmezin suçu...

Gaziantepspor-Bursaspor mücadelesi 58. dakikada yan hakem Muharrem Yılmaz'ın kafasına gelen bir yabancı madde nedeniyle durdu. Orta hakem Deniz Çoban da meslektaşının kafasının yarılması nedeniyle maçı 62. dakikada tatil etti. Akıllara geçen seneki Diyarbakırspor-Bursaspor maçı geldi: Birkaç kendini bilmezin suçu...


GAZİANTEP - Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında oynanan Gaziantepspor-Bursaspor mücadelesi 58. dakikada yan Hakem Muharrem Yılmaz’ın kafasına yabancı madde isabet etmesi sonucu tatil edildi. Bursaspor’un geçen sezon deplasmanda oynadığı Diyarbakırspor maçından sonra dün de Gaziantep mücadelesi 90 dakikayı tamamlayamadı.

Dün Gaziantep-Bursa karşılaşması öncesi her şey tam anlamıyla yolunda gidiyordu. İki takım taraftarları mücadele öncesi biraraya gelmiş, Gaziantep Gençlik 27 Grubu, Bursaspor’un Texas Grubu’na bir yemek vermişti. İki grubun taraftarları, bu arada seyirciye dostluk mesajları gönderdiler. Kamil Ocak Stadı’nda takımlarını desteklemeye gelen 150 kadar Bursaspor taraftarı, takımlarını desteklerken zaman zaman ‘Anadolu’ diye gösterilerde bulundular.
Olayların ilk fitili 54. dakikada yaşandı. Yan hakem Muharrem Yılmaz’ın bulunduğu bölgeye gelen pet şişeler nedeniyle oyun durdu. Orta hakem Deniz Çoban kendisine getirilen şişeleri dördüncü hakeme getirirken oyuna tekrardan Ali Tandoğan’ın kullandığı korner atışıyla devam edildi. Kornerde Bursaspor kaptanı Ömer Erdoğan’ın faulle karışık biçimde golü bulması sonrası tekrardan istenmeyen olaylar oldu. 58’nci dakikada Gaziantepspor tribünlerinden atılan yabancı madde yan hakem Muharrem Yılmaz’ın kafasına isabet etti. Kafası kanayan Yılmaz orta sahaya gelirken burada mücadelenin hakemleri biraraya gelerek fikir alışverişinde bulundular. Görüşmeler sonunda hakemler soyunma odasının yolunu tutarken, o esnada şeref tribününün olduğu bölümden de hakemlere adeta pet şişe yağdı. Mücadelenin hakemi Deniz Çoban, karşılaşmanın devamına ilişkin insiyatifin kendilerinde olduğunu belirttikten sonra mücadelenin tatil edildiğini açıkladı.

‘Böyle kazanmak istemezdik’
Mücadelenin tatil edilmesinden sonra açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas düşüncelerini şöyle ifade etti: “Hakemler ısrarlarıma rağmen malesef içeri girdi. Utanç ve hicap duyuyorum. Bundan daha önce daha ağırları yaşandı ama maçlar oynandı. Gaziantep güvenli bir şehir. Kimsenin burnu kanasın istemeyiz. Tatil olması utanç duyucu hicap verici bir şey. Bizler hatalıyız tamam. Taş atan kişiye bin kere lanet olsun o da hatalı. Peki maçı bu kadar kötü yöneten sen hiç mi hatalı değilsin? Bu kadar ağır cezalandırılır mı bir takım? Çok üzücü.”

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise karşılaşmanın dostluk havasında geçmesine rağmen tatil edilmesine üzüldüğünü belirterek şöyle konuştu: “Şu şekilde olayın bitmesi beni üzdü. Gaziantep gibi bir yerde böyle karar verilmesi üzücü. Maç da güzel gidiyordu. İki takım taraftarları, yöneticiler iyiydi. Futbolcular centilmence oynadı sarı kart bile yoktu. Bir tane kendini bilmezin yaptığı iş yüzünden yarım kaldı. Kardeşim kadar sevdiğim Tolunay Kafkas gibi birisine rağmen muhtemelen ceza gelecek. 90 dakika mücadele ederek üç puanı hak etmek isterdik.” (Spor Servisi)