Balıkesir'de Kömür Ocağındaki Göçük

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bir kömür ocağında meydana gelen göçüğün altında kalarak hayatını kaybeden 2 işçinin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Kepsut'a bağlı İsaalan köyünde faaliyet gösteren bir madencilik şirketine ait kömür ocağında göçük meydana gelmiş, ocağın arka kısmındaki toz ve parça kömürlerin çıkarıldığı alanda meydana gelen göçükten yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından çıkarılan işçiler Yılmaz Çınar (26) ile Ramazan Aydoğdu (25), kaldırıldıkları Balıkesir Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

MADENDEN YİNE DRAM ÇIKTI
Saat 16.00-24.00 vardiyasında çalışan Ramazan Aydoğdu'nun 2 yıl önce evlendiği ve akabinde madende işe girdiği öğrenildi. Ramazan Aydoğdu'nun annesi Halime Aydoğdu'nun hastanedeki feryatları yürek dağlarken, genç işçinin sinir krizi geçiren eşi fenalaşınca müşahede altına alındı. Ramazan Aydoğdu'nun Rıdvan Aydoğdu isimli kardeşinin de Soma'da bir kömür madeninde işçi olarak çalıştığı öğrenildi.
Yılmaz Çınar'ın ise evli ve 1 çocuk babası olduğu, eşi Nevriye Çınar'ın ikinci çocuklarına hamile olduğu bildirildi. Acı haberi alan genç kadının, fenalaşması üzerine Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Nevriye Çınar'ın, babası Mustafa Kuş'u da 4 yıl önce Dursunbey'deki maden ocağında kaybettiği öğrenildi. Önce babasını ardından da eşini madende kaybeden Nevriye Çınar, doktor kontrolünde tutuluyor.
Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki cenazelerin, kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilecekleri bildirildi. Olayla alakalı soruşturma ise sürüyor.