Bahçeli'den hodri meydan!

MHP'de oy kaybı iddialarına sert çıkan Bahçeli'den hodri meydan: Erken seçime var mısınız?



MHP'de oy kaybı iddialarına sert çıkan Bahçeli'den hodri meydan: Erken seçime var mısınız?

12 Eylül referandumunu değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Referandumdan sonra partisinin linç kampanyasıyla karşı karşıya kaldığını öne süren Bahçeli, partisinin oy kaybettiğine dair yapılan analizlerin doğruyu yansıtmadığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı: Başbakanla sıkı-fıkı olan çevrelerin iddia ettiği gibi partimizle değerlendirmeleri ciddi değildir.

İşte Bahçeli'nin açıklamaları...

3 Eylül tarihlerinde bu polis akademisinde, demokratik açılım konusu tartışmalarına katılan bir köşe yazarımız, MHP’nin güneydoğu’da belirli bir gücünün bulunmadığını, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde, önemli bir oy ve taban kaymasına sebep olacağını ve gerileme sürecine girip, belki de dağılma ihtimallerinden bahseden değerlendirmelerde bulunmuştur.

Böyle bir yorumun üzerinde yaklaşık 10 günlük bir süreç geçtikten sonra, YSK’nın 21.30’da sonuçların açıklanmasına başlanacağı kararına rağmen, 19:30 civarında yine aynı açılımda bulunan bazı köşe yazarlarımız ve tv programcıları, sonuçlar üzerinde belirgin bir bilgi alınmadan, bazı değerlendirmeler arka arkaya gelmiş oldu. Şunları söylediler;

'MHP referandumda en fazla darbeyi alşan partidir. MHP taban kaybetmiştir. Kalelerini kaybetmiştir. Muhtemel bir seçimde barajı aşıp aşamama tehlkikesi vardır' gibi yorumlara başlandı ve devam etti. MHP bir linçle karşı karşıya bırakılmak istendi.

Yapılan bir referandumdur. Ancak sayın Başbakan'la çok sıkı fıkı olan bazı kişilerin hemen oy pusulası üzerinde MHP ancak yüzde 5-6 diye bir hükme varması basın ahlakı açısından talihsizliktir. Hayır pusulası üzerinde mühür nereye vurulursa CHP'ye, nereye vurulursa MHP'ye yazılıyor anlamak mümkün değildir.

YSK AÇIKLASIN

NBunun için bir önerim var. YSK çok kısa süre içerisinde referandumu köy ve mahalle esasına dayalı sandıklarıda hesaba katarak sonuçları açıklamalıdır. Böylece partilerin durumları daha iyi görülür...

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

MHP büyük oranda bir oy kaybına uğramamıştır. Bir teklif sunuyoruz. Eğer bu basın mensupları MHP'nin durumunu yakından analiz etmek istiyorlarsa bir erken seçime giderek orada MHP'nin Türk siyasi hayatında ne oranda yer aldığı test edilmelidir.