Bağlar'dan Bir Basketbol Transferi Daha

Bağlar Belediyesi Yıldız Erkek Takımı oyuncusu Mehmet Akıncı, İzmir'in Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı'na transfer oldu.

Son zamanlarda ismini yerel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda sıkça duyuran Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz sezon Efes Pilsen'e transfer edilen Bawer Yücesoy ve NBA seçmelerini kazanarak Amerika'ya giden Şerazim Cucuboğa'nın ardından Bağlar Belediyesi Yıldız Erkek Takımı oyuncusu Mehmet Akıncı da 1. Ligin gözde takımlarından Pınar Karşıyaka'ya transfer oldu.
Konuyla ilgili olarak Bağlar Belediyesi ve Bağlar Belediye Spor Kulübü ortaklaşa bir basın açıklaması yaptı. Bağlar Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya "Mehmet arkadaşımızın transferinden dolayı hem seviniyoruz hem de ondan ayrılacağımız için buruğuz" diye konuştu. Kaya, Akıncı'nın önünde çok güzel günlerin bulunduğunu söyleyerek son günlerde basketbolda adını sıkça duyuran Bağlar Belediyesi Spor Kulübü Basketbol
Antrenörü Gökhan Yıldırım'ın başarısına da dikkat çekti. Kaya şöyle konuştu: "Ben asıl teşekkürlerimi hocamız Gökhan Yılıdırım'a etmek istiyorum. Efes'e bir oyuncu yolladık. Ardından Şerazim'in başarısı geldi. Şimdi de Mehmet. Bu Gökhan Hoca'nın başarısıdır" dedi.
Belediye olarak spor faaliyetlerini çok önemsediklerini söyleyen Osman Kaya, spor çalışmalarını halka yaymayı amaçladıklarını söyleyerek "Bu konuda, belediye olarak elimizden gelen çabayı sarf etmeye hazırız" dedi.
"Mehmet'in başarısının en büyük mimarı Bağlar Belediyesi'dir" diyen Antrenör Gökhan Yıldırım ise "Mehmet, Bawer ve Şerazim ve diğer sporculara desteklerini esirgemeyen Spor Yönetimine ve Bağlar Belediyesine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Transferden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen ve Bağlar Belediye Spor Kulübüne geleli 3 yıl olduğunu belirten sporcu Mehmet Akıncı ise "Kulübe ilk geldiğimde top tutmayı bile bilmiyordum. Gökhan hocanın desteği ve emeğiyle 3 yılda istediğim yere geldim" diye konuştu. Bundan sonraki basketbol yaşantısında çok çalışacağının altını çizen Akıncı, Bağlar belediyesi'ne de teşekkür etti. Bağlar Belediyesi'nin önünü açtığını söyleyen genç sporcu, "Gösterdikleri ilgiye çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin daha
çok sporcu yetiştirmesini ve daha iyi takımlara göndermesini diliyorum" dedi.
Öte yandan, Bağlar Belediye Spor Kulübü de yaptığı yazılı açıklamayla sporcu Mehmet Akıncıyı kutladı. Bağlar Belediye Spor Kulübü olarak sportif faaliyetlerde bulunan, yetenekli ve başarılı genç sporcuları Diyarbakır dışında büyük kulüplere göndermekten mutluluk duyduklarının ifade edildiği açıklamada, "Bölgemizi temsil edecek olan bu transferinin hayırlı olmasını diliyoruz. Bölge gençlerine imkan sunulması halinde bu tip başarıların artacağı kanaatini taşıyoruz" denildi.
Basın toplantısının ardından sporcu Mehmet Akıncı ve Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya mini bir basketbol maçı yaptı.