Alparslan Arslan'ın babasının çapraz sorgusu devam ediyor

Ergenekon ana davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine 3 ayrı el bombası atılması olaylarına ilişkin davanın tutuklu sanığı

Ergenekon ana davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine 3 ayrı el bombası atılması olaylarına ilişkin davanın tutuklu sanığı Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın, tanık sıfatıyla çapraz sorgusuna devam ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 158'inci duruşmasına tutuklu sanıklardan Ergun Poyraz, Erkut Ersoy ve İsmail Yıldız katılmadı. Aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu diğer 19 tutuklu sanık ise duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın annesi Porsor Arslan'ın duruşma salonunda izleyici bölümünde bulunduğunu belirterek tanık olarak ifadesine başvurulacağı için dışarı çıkarılmasını istedi. Ancak Porsor Arslan, dün yapılan oturumda duruşmayı izlemiş ve mahkeme tarafından, dışarı çıkarılması yolunda bir işlem gerçekleştirilmemişti.

Başkan Şengün, anne Porsor Arslan'ın duruşma salonundan çıkmasının ardından Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ı, tanık sıfatıyla tekrar kürsüye çağırdı. Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, dünden kalan çapraz sorgu kapsamındaki sorularına devam edeceğini ifade etti. Hakim Haşıloğlu, Alparslan Arslan ile kızkardeşi arasında yapılan telefon konuşmalarını okuduktan sonra sorusunu yönelteceğini söyledi. Duruşma, İdris Arslan'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor.