Miniklere Çiçekli Karşılama

Kütahya Simav'da ilköğretim ve liselerde yaklaşık 12 bin 436 öğrenci ve 904 öğretmen ders başı yaptı.

Miniklere Çiçekli Karşılama
Okula yeni başlayan minikler, üst sınıflarda öğrenim gören ağabey ve ablaları tarafından çiçeklerle karşılandı. 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminin başlaması sebebiyle Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk İlköğretim Okulunda iki ayrı tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, okul ve daire müdürleri katılırken Atatürk İlköğretim Okulundaki törene Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Halk Eğitimi Merkez Müdürü Abdullah Seymanoğlu, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.
Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Necati Çetinay'ın açış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirtir konuşma Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi tarafından yapıldı. Şirikçi, ilçe genelinde 12 bin 436 öğrenci ve 904 öğretmenin ders başı yaptığını bildirdi. 904 öğretmenin 12 bin 436 öğrenciyi geleceğe hazırlamak için büyük bir fedakarlık yaptığını ifade eden Şirikçi, öğrencilerden okula, sınıfa, okul malzemelerine sahip çıkarak korumalarını, velilerinde çocuklarını daha iyi bir ortamda yetiştirmelerini istedi.
Simav'da eğitimde başarı çıtasının her geçen yıl biraz daha yükselmesinden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Şirikçi," Bu sene 37 öğrencimiz Fen, 98 öğrencimiz Anadolu Öğretmen, 116 öğrencimiz Anadolu Liseleri, 1 öğrencimiz Sosyal bilimler lisesi, 6 öğrencimiz Polis Lisesi, 333 öğrencimiz de Meslek Liselerine girme başarısı göstermiştir. Eğitimde elde edilen başarıda öğretmen ve öğrencilerimiz kadar bize her fırsatta desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimizin katkıları da çok büyüktür. Bu vesileyle eğitime destek veren, katkı sağlayan belediye başkanımız Sayın Kasım Karahan başta olmak üzere diğer sivil toplum örgütleriyle kurum ve kuruluşların yöneticilerine, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"YÜKSEKLERİ HAYAL EDİN"
Simav Kaymakamı Yüksel Ünal da konuşmasında öğrencelere seslenerek, "Yüksekleri hayal edin" dedi. Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin ancak bilgi ile olduğunu, bu bilgi ve becerinin temelinin ilköğretimde atıldığını kaydeden Kaymakam Ünal, " Çağdaş gelişmişlik ölçüsü, eğitimin düzeyi ve kalitesidir. Bireylerini yeterince eğitmeyen toplumlar, bunun bedelini çok pahalı ödemektedirler. Çünkü Atatürk'ün ifadesiyle, bir milleti, özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum halinde yaşatan da eğitimdir" dedi. Kaymakam Ünal, şöyle devam etti: " Bizler çocuklarımızı iyi okula vermek uğruna her sene bir yarışın içerisine giriyoruz. Bu çok yanlış. İyi okul yoktur. İyi öğretmen vardır. İyi öğretmen de yoktur. İyi öğrenci vardır. Yeniliğe, gelişime ve taze fikirlere hep açık olun. Ve şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Bir sorununuz olduğunda benim de Belediye Başkanımızın da İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de kapısı size 24 saat açıktır. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının Simav'a hayırlara vesile olmasını diliyorum. "
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Aşık ile Maşuk gösterisi ilgiyle izlendi.
Törenin sona ermesinin ardından okula yeni başlayan minikler, üst sınıflarda öğrenim gören " ağabey ve ablaları" tarafından çiçeklerle karşılandı. Miniklerin ellerinden tutan "büyükler" onları sınıflarına kadar çıkararak eşlik etti.