Konya'da 420 bin öğrenci okula 'merhaba' dedi

Konya'da 420 bin öğrenci ve 18 bin öğretmen, yaz tatilinin ardından okullarına 'merhaba' dedi.

lköğretim Haftası nedeniyle il genelinde tüm okullar

Konya'da 420 bin öğrenci ve 18 bin öğretmen, yaz tatilinin ardından okullarına 'merhaba' dedi.

lköğretim Haftası nedeniyle il genelinde tüm okullarda bir dizi program gerçekleştirildi. Hafta dolayısıyla anıt alanında tören düzenlendi. Program, Hüseyin-Sevim Köroğlu İlköğretim Okulu'nda devam etti. Halk oyunları ile başlayan programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 250 okulda 420 bin öğrencinin 20 bin öğretmenle ders başı yaptığını söyledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise il genelinde yaptırdıkları okullardan dolayı hayırseverlere teşekkür etti. Hayır işinin bütçe değil gönül işi olduğunu kaydederek, herkesi gönül işine davet eden Vali Doğan, öğrencilere de yeni dönemde başarılar diledi.

Bu yıl ilk defa okulla tanışan minik öğrenciler protokol üyelerine çiçek verdi. Bazı öğrencilerin ise sıcaktan etkilenince kafalarına çantalarını ve kazaklarını örtmesi dikkat çekti. Konuşmaların ardından okul binasını yaptıran hayırsever Hüseyin-Sevim Köroğlu çiftine onur belgesi ve plaket verilirken, okulun resmi açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakçı, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Karatay Kaymakamı Abdullah Etil, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.