Kabak Üzerinde Arapça Allah Yazısı

Kütahya Simav'da bal kabağının üzerindeki Arapça Allah yazısı görenleri şaşırttı.

Kabak Üzerinde Arapça Allah Yazısı
İlçe merkezindeki evinin bahçesinde yetiştirdiği Bal kabağını tatlı yapmak üzere dalından koparan Nuriye Canpolat isimli ev hanımı, üzerinde Arapça Allah yazısını görünce ne yapacağını şaşırdı, ardından da eve getirerek ailesine gösterdi.
Canpolat'ın Allah yazılı kabağı komşularına göstermesi üzerine olay kısa sürede ilçe geneline yayıldı. Kabağı görmek için vatandaşlar Canpolat'ın Karşıyaka Mahallesindeki evine akın etmeye başladı. Yoğun ilgi üzerine Canpolat kabağı Sebze Pazarındaki komşusu Manav Özkan Cengiz'e teslim etti. Manav Cengiz'de kabağı halkın görmesi için tezgahta teşhir etmeye başladı.
Görenleri hayrete düşüren 'Allah' yazısını vatandaşlardan bazıları uyarı olarak yorumlarken, bazıları da bu durumdan ibret alınması gerektiğini vurguladılar.
Bal kabağının üzerindeki yazıyı ilk olarak kendisinin fark ettiğini ve daha sonra Arapça bilen bir kişiyle yazıyı gösterdiğini belirten Nuriye Canpolat, "Arapça yazıda " Allah" kelimesinin yazdığını öğrenince çok şaşırdım. İnanılacak gibi değil. Bu tür yazılar bize bir uyarı niteliğindedir. İlçedeki birçok kişi kabağın üzerinde yazı olduğunu duyunca eve akın etti. Daha çok vatandaşın görerek ibret alması için kabağı Sebze Pazarındaki manav olan komşum Özkan Cengiz'e teslim ettim. Satmaması için de sıkı sıkı tenbih ettim. Kabağı evimde çürüyünceye kadar saklamak istiyorum" diye konuştu.