İzmir'de 2010 - 2011 Eğitim Yılı Başladı

İzmir'de, 2010 - 2011 Eğitim Öğretim Yılı açılışı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Alsancak semtinde bulunan Gazi İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi

İzmir'de, 2010 - 2011 Eğitim Öğretim Yılı açılışı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Alsancak semtinde bulunan Gazi İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekili ve aynı zamanda 1956 yılında Gazi İlköğretim Okulu mezunu olan Tuğrul Yemişçi, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir'de yaklaşık 650 bin öğrenci ve 30 bin öğretmen için eğitim öğretim yılının başladığını söyledi. Bu yıl 7 milyon 300 bin kitabın ücretsiz dağıtıldığını ifade eden Kıraç, öğrencilerin sınıfına girdiğinde ders kitaplarını sıralarında hazır bulduğunu söyledi. Eğitimde tasarruf olamayacağını anlatan Vali Kıraç, en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu anlattı.
İzmir'de, eleştiren, problem çözen, bilgiyi kullanan ve paylaşan öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Kıraç, "Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı ve okur yazar sayılarını artırmak için bu yıl çeşitli projeler uygulayacağız. İzmir'de hayırseverlerin eğitime önemli katkıları bulunuyor. Son 3 yılda imzalanan 50 protokolle 76 milyon 290 bin liralık bağış elde edildi. Geçen yıl yapılan projeler sayesinde Avrupa Birliği'nden 1 milyon 729 bin liralık hibe alındı" dedi.
Törene katılan AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi ise, Gazi İlköğretim Okulu'ndan 1956'da mezun olduğunu belirterek, mezun olduğu okulda yeniden bulunmaktan duyduğu heyecanını dile getirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye de 2010 - 2011 eğitim öğretim yılının sorunsuz başladığını söyledi. Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi yaptı. SBS'de tam puan alan İzmirli öğrencilere ödül verildi.