Fethiye'de İlköğretim Haftası Kutlama Programı

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı, Fethiye Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle gerçekleştirilen İlköğretim Haftası Kutlamaları Fethiye'de Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapıldı.
Fethiye Kaymakam Vekili Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Halil Özçelik, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Saffet Koçer ve kurum müdürlerinin katıldığı törende öğrencilerin halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. Ardından tören programı öğrencilerin şiirleri ile devam etti. Bir grup 8. sınıf öğrencisi, okula yeni başlayan anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği takdim ettiler. Daha sonra 1. sınıf öğrencisi Doğukan Göktepe protokole çiçek sundu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Sertoğlu konuşmasında, "Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak eğitim ile mümkün olur. Bu özlemi gerçekleştirmede en önemli unsur bilimdir. Bir ülkenin gelişmişliği eğitimli bireylerinin sayısı ile ölçülür" dedi. Sertoğlu konuşmasının devamında okulun tarihçesi ve mevcut durumu hakkında bilgi aktardı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin konuşmasında, "Nüfusunun dörtte biri öğrenci olan ülkemizde; bugün öğrenci, öğretmen ve velilerimizle yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı sportif ve kültürel faaliyetler ile dolu dolu geçmiştir. Öğrencilerimiz il, bölge ve ulusal bazda önemli başarılar yakalamıştır. Muğla ili 81 ilde ilk 15 içerisinde yer almıştır" dedi. Fethiye Kaymakam Vekili Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz de konuşmasında, "Bilgiye sahip olan, bu bilgiyi teknolojiye çeviren ülkeler her zaman başarılı olmuştur. Dünya haritasına baktığımız zaman Türkiye'nin ne kadar önemli bir yerde olduğu görülüyor. Eğitimde başarının sırrı hoş görü ve sevginin birlikte harmanlanmasıdır. Asıl gaye öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere sahip bir nesil olarak yetiştirmek olmalıdır. Yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, ilçemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Törende okul öğrencilerinin hazırladığı Roman dans gösterisi beğeniyle izlendi. 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılının ilk ders zilini Fethiye Kaymakam Vekili Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Halil Özçelik, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur birlikte çaldılar.