Düzce'de 2010-2011 Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de 2010-2011 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Düzce'de yaklaşık 70 bin öğrenci okula 'Merhaba' dedi.

Düzce'de 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlangıcı nedeni ile tören düzenlendi. İlk tören Düzce şehir merkezinde yapıldı. Yeni eğitim-öğretim yılının açılması Musababa Köyü İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Burada ki törene Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Ağır Ceza Reisi Hikmet Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce'de eğitim alanında alt yapı konusunda çalışmalardan bahsederek, ''Devletimiz ve Bakanlığımız ülkemiz eğitimize olduğu gibi ilimiz eğitimine olan katkısını her geçen gün daha da arttırmaktadır. ilimizde bu öğretim yılında iki yeni kurum daha eğitim ailesine katılmıştır. Merkezde Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Kaynaşlı İlçemiz bünyesinde Aşçılık Meslek Lisesi olan Süperlit Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi hizmete açmış bulunmaktayız. Geçtiğimiz yıl devlet millet işbirliği ile yapımı gerçekleşen 10 anaokuluna ilaveten bu yıl devlet bütçemizden yapımı devam eden birisi Konuralp diğeri de Beyköy'de olmak üzere iki anaokulu merkezi olarak aramıza katılacaktır'' dedi.
Düzce Valisi Vasip Şahin, ise yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Musababa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri okula bu yıl başlayan 1. sınıf öğrencilerine 'hoş geldin' diyerek çiçek takdim ettiler. Daha sonra 2009-2010 eğitim-öğretim yılında en çok kitap okuyarak dereceye giren öğrencilere altın hediye edildi. Bu yıl Düzce'de 300 okulda 70 bine yaklaşan öğrenci ve 4 bin öğretmen okula gidecek.