Bundesliga'da sürpriz lider Mainz

Bundesliga'da Werder Bremen'i deplasmanda yenen Mainz dördüncü hafta sonunda liderliğe yükseldi.

Bundesliga'da Werder Bremen'i deplasmanda yenen Mainz dördüncü hafta sonunda liderliğe yükseldi. Mainz, dördüncü hafta mücadelesinde deplasmanda Werder Bremen'i Marcel Risse ve Andre Schürrle'nin golleri ile 2-0 yendi.

Ligde henüz puan kaybetmeyen Mainz 12 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Schalke ile Borussia Dortmund arasında oynanan Ruhr derbisini milli futbolcu Nuri Şahin'in takımı Brossia Dortmund kazandı.
        
Dortmund, 60 bin seyircinin izlediği karşılaşmada Schalke'yi Shinji Kagawa (2) ve Robert Lewandowski'nin golleri ile 3-1 yendi. Schalke'nin golü Klaas Jan Huntelaar'dan geldi.

Maçta 90 dakika boyunca oynayan Nuri'nin bir şutu direkten dönerken, Lewandowski'nin attığı golün asistini de Nuri yaptı.
        
Sezon başında Raul ve Huntelaar gibi isimleri kadrosuna katan Schalke, ligde oynadığı dört karşılaşmayı da kaybetti ve ligin son sırasında bulunuyor.
        
Ligde haftanın en farklı galibiyetini Borussia Mönchengladbach'ı sahasında
7-0'lık skorla yenen Stuttgart aldı. İlk galibiyetini alan Stuttgart'ın gollerini Pawel Pogrebnyak (3), Georg Niedermeier, Zdravko Kuzmanovic, Matthieu Delpierre ve Ciprian Mirica attı.
        
Son şampiyon Bayern Münih sahasında Köln ile 0-0 berabere kaldı. Konuk takımda Taner Yalçın 66 dakika forma giyerken, Bayern'de milli futbolcu Hamit Altıntop yedekler arasında yer aldı.

Milli futbolcu Halil Altıntop'un takımı Eintracht Frankfurt sahasında Freiburg'a 1-0 yenildiği maçta Halil 90 dakika görev yaptı.
        
St. Pauli ile Hamburg arasında oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan maç sonrasında iki takım taraftarları arasında kavga çıktı. Polis çok sayıda tarafarın gözaltına aldı.

12 puanla liderlik koltuğunda oturan Mainz'ı 10 puanla Hoffenheim, dokuzar puanla Borussia Dortmund ve Freiburg, sekiz puanla Hamburg takip ediyor.

Bundesliga 4. hafta

Eintracht Frankfurt  0-1  Freiburg
Bayern Münih  0-0  Köln
Kaiserslautern  2-2  Hoffenheim
Stuttgart  7-0  Mönchengladbach
Werder Bremen  0-2      Mainz
Wolfsburg     2-0  Hannover
St. Pauli  1-1  Hamburg
Bayer Leverkusen   0-0  Nürnberg
Schalke  1-3 Borussia Dortmund