Balıkesir'de 200 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Balıkesir'de 2010-2011 eğitim öğretim yılı törenle başladı. İlde 12 bin öğretmen ve 200 bine yakın öğrenci dersbaşı yaptı. Okullarda da çeşitli etkinl

Balıkesir'de 2010-2011 eğitim öğretim yılı törenle başladı. İlde 12 bin öğretmen ve 200 bine yakın öğrenci dersbaşı yaptı. Okullarda da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Törenler, Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Ardından protokol üyeleri, Zafer İlköğretim Okulu'ndaki törene katılarak öğrencilerle biraraya geldi. Törene, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın izinde olması sebebiyle geçen haftalarda göreve başlayan Vali Yardımcısı Selda Durak, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ve çok sayıda öğrenci velisi de katıldı.

Öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Köksal, eğitimin bir davranış biçimi, öğretiminse ders ve bilgilendirme olduğunu söyledi. Eğitimde kaliteyi yükseltmek için ar-ge çalışması yaptıklarını ifade eden Köksal, Balıkesir'de ilköğretimden ortaöğretime geçiş oranının yüzde 89,9 olduğuna dikkat çekti. Hedeflerinin bunun yüzde 100 seviyesine çıkarmak olduğuna işaret ederek, ayrıca yeni dönemde öğrenci servislerinin denetimine de büyük önem vereceklerini kaydetti.

Vali Yardımcısı Durak ise öğrencilerin başarısının sadece sınavla ölçülmemesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin okulu zorunluluk olarak görmemesi uyarısında bulunan Durak, "Okuyun, araştırın, yargılayın, kendi değerlerinizi oluşturun ve sahip çıkın. Eğitim zor bir süreç, baş aktör de öğretmenler. Toplumumuzun değerli varlıkları çocuklarımız onlara emanet. Başarılı öğrenciyi iyi evlat ve iyi vatandaş olarak hazırlarsak ülkemiz kalkınır. Öğretmen, veli ve öğrenci sacayağı gibidir. Veliler okula gelmeli, aile birliklerinde çalışmalıdır. Çocuklarına onu sevdiğini söylemeli, hissettirmeli, başarısını sadece sınavla ölçmemeli, başarısızlıklarında da yanında olmalılar." diye konuştu.

Halk oyunları ve şiirlerle devam eden törenin ardından sınıflara giren protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet edip tavsiyelerde bulundu.