Yunanistan - Rusya maçının ardından

2010 FIBA Dünya Şampiyonası C Grubu'nda Yunanistan ile Rusya arasında oynanan karşılaşmanın ardından iki takımın antrenörleri ve oyuncuları basın topl

2010 FIBA Dünya Şampiyonası C Grubu'nda Yunanistan ile Rusya arasında oynanan karşılaşmanın ardından iki takımın antrenörleri ve oyuncuları basın toplantısına katıldı.

Rusya'nın Baş Antrenörü David Blatt, oyuncularının Yunanistan karşısında çok istekli oynadıklarını, bu maçta sonrası Rusya Milli Takımı'nın antrenörü olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Takımda yüksek rakamlı kontratlara imza atan oyuncuları yada yıldızları olmadığını hatırlatan Blatt, oyuncuların her maç ellerinden geleni yaptıklarını, her karşılaşmada rakibe saygı duyarak oynadılarını vurguladı.

Yunanistan Baş Antrenörü Jonas Kaslauskas ise yenildikleri için üzgün olduklarını, perdeleme oyunlarını savunmada sorunlar yaşadık ve bu yüzden maçı kaybettiklerinin altını çizdi.

Rus Basketbolcu Alexey Zhukanenko ise maçla ilgili yaptığı yorumda, ''İyi bir maç çıkardık. Bir kaç hata dışında genel olarak başarılıydık. Savunmada ve ribaundda etkili olup, ikili oyunları iyi oynadık ve bu şekilde de maçı kazandık." ifadelerini kullnadı.

Maçın başında konsantre olamadıklarını ifade eden Yunanistan'ın tecrübeli oyuncusu Dimitris Diamantidis, en iyi oyunumuzu ortaya koyduklarını söyleyemeyeceğini kaydetti.

Maçın başında oyuna konsantre olamadıklarını ve açılan farkı bir daha kapatamadıklarını söyleyen Diamantidi, ''Rusya farkı 20 sayıya kadar çıkarıp bize geri dönüş şansı tanımadı. Artık ikinci turdaki rakibimizi bekliyoruz. Şuan için kiminle eşleşeceğimizi bilmiyoruz. Fakat hangi takım olursa olsun o maça hazır çıkmak istiyoruz." dedi.