Muhtarlardan 'Evet' Oyu İstediler

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Varto ilçesinde bir araya geldikleri muhtarlardan 'evet' oyu istediler.

Varto Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya mahalle ve köy muhtarlarıyla partililer katıldı. Muhtarlardan vatandaşları bilgilendirmelerini isteyen AK Parti Milletvekili Medeni Yılmaz, herkesi kendi sandığına sahip çıkmaya davet etti. Muhtarlardan 'evet' oyu isteyen Medeni Yılmaz, anayasa değişikliğinin tamamının vatandaşın yararına olduğunu savundu.
AK Parti Milletvekili Seracettin Karayağız ise, 1982 döneminin ne kadar sıkıntılı olduğunu bildiğini söyledi. O sıkıntıların bir daha yaşanmaması için anayasa değişikliği hazırladıklarını belirten Karayağız, "Yüzde 47 oranında halkın oyuyla gelen bir partinin çıkaracağı anayasa ile ilgili olarak yine vatandaşın evet diyeceğine inanıyorum. Vatandaşlardan evet oyunun kullanılmasını istiyorum. Vatandaşın yararına olan bu anayasanın hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu.
Daha sonra muhtarların sorunlarını dinleyen milletvekilleri, İlçe Kaymakamı Ahmet Günaydın'ı ziyaret ettiler. Kaymakam Günaydın'a muhtarların sorunlarını aktaran Yılmaz ve Karayağız daha sonra ilçeden ayrıldılar.