Devlet Bakanı Ve Başmnüzakereci Egemen Bağış:

Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Türkiye-Yunanistan maçı sonrası yaptığı yorumda, "Bu rekabet değil, birlikte yaşama sanatı" dedi.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Bakan Egemen Bağış'ın, New York Times Gazetesi'ne Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendirdiğini duyurdu.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, New York Times'a yaptığı yorumda, Türk-Yunan ilişkilerinin sadece sporda değil, diplomaside de "centilmence" olduğunun altını çizdiği belirtildi.
New York Times muhabiri Pete Thamel'in "Benzer Kültürler Sahada Yeniden Karşı Karşıya Geliyor" adlı makalesinde yorumlarına yer verilen Bakan Bağış, Ankara'da yapılan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası çerçevesindeki Türkiye-Yunanistan maçı sonrasında, "Bu rekabet değil, birlikte yaşama sanatı" dediği kaydedildi.
Bağış, geride bırakılan yedi-sekiz yıllık döneme bakılarak, Türkiye'nin tabularını ve önyargılarını yıkmakta başarılı olduğunu gördüğümüzü söyleyerek, "Bu nedenledir ki, esnek davranmamız ve ilişkilerimizde yeni bir uzlaşı ortamı yaratılması amacıyla daha aktif bir şekilde çalışmamız imkânı ortaya çıktı" dedi.