Chp Lideri Kılıçdaroğlu Adana'da Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkına, ülkesine ihanet eden, ülkesini pazarlayanları unutmayacağız. Biz Anadolu çocuğuyuz. Her yerde aynı şeyleri söylüyoruz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Adana'nın Allah'ına kurban" diyerek başladığı konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yüklendi. "Recep Beyin düzenini yıkacağız, halkın düzeninin kuracağız" diyen Kılıçdaroğlu,"Recep Bey bugün ne demiş? Her yerde farklı şeyler söylüyor demiş. Bir Başbakan daha dün ne diyordu, bugün ne diyor? Kendisini 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlarından biriyim' demedi mi, dedi. Bugün vazgeçmiş görünüyor. Ama biz
bunları unutmadık. Halkına, ülkesine ihanet eden, ülkesini pazarlayanları unutmayacağız. Biz Anadolu çocuğuyuz. Her yerde aynı şeyleri söylüyoruz" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında, televizyonlarda dokunulmazlıkları kaldıracağını söylediğini ileri süren CHP lideri, "Peki kaldırdı mı? Buna bukalemunluk derler. Bu yüzden Recep Beyin düzeni bozuluyor, kimyası bozuluyor. Size söz veriyorum, bize destek verin, onların maskelerini indirip, gerçek yüzlerini göstereceğim. Bizi başkalarına benzetmesin. Mazlumun ahını birlikte alacağız. Bunlar mağdur edebiyatı yaparak geldiler. Ama zalim oldular. Şimdi de Firavun olacaklar. Buna izin vermeyeceğiz.
Türkiye'de tüyü yetmemiş yetimin hakkını soracağız" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Ekim 2002 tarihinde Adana'da yaptığı konuşmayı hatırlatarak, Erdoğan'ı o tarihte çiftçilerin 2 kilogram pamuk ile 1 litre mazot alamadığını ve bunun insafsızlık olduğunu söylediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Şimdi çiftçilerimiz 8 yıl sonra 3 kilo pamuk ile 1 litre mazot alamıyor. Şimdi hangi yüzle oy istiyorsun" diye sordu.
Adana'da da, Erdoğan'a televizyona çıkma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Eğer yüreğin yetiyorsa, kendine güveniyorsan, adam gibi adamsan istediğin televizyonda karşıma çıkarın. Recep bey karşıma çıkamaz. Çünkü çıkabilmesi için adamda mangal gibi yürek olması lazım" dedi.
Ekominin bozulduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Köylüye, üretene vermiyorsun. Fabrikalar kapandı. Ama bize destek verin Türkiye'de bütün fabrikaların dumanız tütsün, hakça kazanalım, hakça bölüşelim. 12 Eylül'de hayır oyu verin Türkiye'nin önü açılsın, değişimin önü açılsın. Destek verin, emek değer bulsun, yoksulluk, yolsuzluk son bulsun, yolsuzluk yapanlara yargı yolu açılsın" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın Mersin'de bir çiftçiye, "Ananı da al git" dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bugün Mersin'de o ananın evine gittim, elini öptüm. AK parti iktidarına hesap sormak bütün anaların, bütün kadınların görevdir" dedi.
Kılıçdaroğlu, 9 milyon emekliye de seslenerek, bu insanları Türkiye'de "ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtaracağını" ifade etti. KPSS' deki kopya iddialarını izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bunların hesabını soracağız" dedi.
Hükümeti şantajcılıkla suçlayan CHP lideri, evet oylarının az çıkması halinde yoksulların yeşil kartlarının iptal edileceğinin ima edildiğini öne sürerek, "Hiç kimse korkmasın. Bunlar bir şey yapamaz. Tek umudum, tek idealim var. Bu ülkede açlıktan hiç kimsenin ölmediği, sağ elin verdiğini sol elin bilmediği, yoksulluğun sömürülmediği bir Türkiye'yi kurmaktır. Gelin bunu birlikte başaralım" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından sonra, Adana'da Çukurova Üniversitesi'nden 150 öğretim üyesinin CHP'ye katıldığı anons edilerek, Eski Rektör Prof. Dr. Mithat Özsan'ın da aralarında bulunduğu Prof. Dr. Cavit Demirkol, Prof. Dr. İbrahim Genç'e ve Prof. Dr. Figen Doran'a sembolik olarak parti rozeti takıldı.
Kılıçdaroğlu, daha sonra Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şölenine katıldı.
(VŞ-OK-Y)