Bbp İl Başkanı Haral'dan Gündem Değerlendirmesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Zeki Haral, "Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı' şeklinde konuşmalar Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk milleti üzerindeki sevgisini kullanarak lehine puan kazanma kurnazlığı içine girdiğini gördük" dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Zeki Haral, "Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı' şeklinde konuşmalar Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk milleti üzerindeki sevgisini kullanarak lehine puan kazanma kurnazlığı içine girdiğini gördük" dedi.
BBP Sivas İl Başkanı Zeki Heral, parti binasında yaptığı gündem toplantısında 12 Eylül referandumuyla ilgili konuştu. Haral, "Gelinen noktaya bakıldığında görülüyor ki, memleket 'evet'çiler ve 'hayır'cılar olarak ikiye bölünmüş bir durumda. Bu arada en çok polemik konusu yapılan kesimin de 12 Eylül 1980 darbesinden en çok zararı gören ülkücüler olduğunu, Ülkücülerin de 'Evet' ve 'Hayır'cılar olarak iki cepheye ayrıldığını ve bu noktadan sonra ülkücü olduğunu söyleyen birilerinin ülkücüleri ülküdaşlık hukukuna hiç yakışmayacak şekilde rencide edici beyanatlar verdiğini gördük. Birilerinin 'Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı' şekli ile başlayan ve sonunu kendi fikri doğrultusunda tamamladığı varsayımlarla Merhum Genel Başkanımızın Türk Milleti üzerindeki sevgisini kullanarak lehine puan kazanma kurnazlığı içine girdiğini gördük. Kitlelere "Muhsin Kardeşim yaşasaydı' ile başlayan varsayımı biz BBP'lilerin nazarında hiçbir anlam ifade etmezken helikopter kazası ve şahadet süreci ile alakalı olarak yapılmayanların bahsedilen 'kardeşlik' hukukunda yerinin olmadığını, bahsedilen 'kardeşlik' söyleminin şiddetinin az olduğunu ve Şarkışla'dan dahi duyulmadığını, bu ifade ve beyanların sadece ve sadece Merhum Muhsin Yazcıoğlu'nu çıkarları için istismar etmek olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Biz Büyük Birlik Partisi olarak izlenilen bu yolu hiç tasvip etmedik" şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Haral CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'in "Sivas'ta herhangi bir toplantı yapmamış olan bir parti adına da parası AK Parti tarafından yatırılmış billboardlarda şimdi onlarında resimleri var" iddialarına ise "İftira" dedi. Haral, "İspata davet ediyorum. Basitlik olarak görüyorum. Siyasette üretecek bir şey bulamayanların sağ sola saldırarak kendilerini öne çıkarma gayretleri olarak görüyorum. Bizler bu gibi şeylere tenezzül etmiş olsaydık bugün sizin karşınızda alnımız ak durmazdık. Milletin sesini dinleyemeyenler ancak böyle çatışmalarla ayakta kalmaya çalışıyorlar. İspata davet ediyorum" dedi.