Bakan Günay Mersin'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mersin'in hem deniz, hem de kitle turizmi açısından çok özel bir bölge haline geleceğini düşündüklerini ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Bir dizi etkinlik ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Bakan Günay, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'nun yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Günay, kentin turizmde oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, ortaya konulan çalışmalarla da bölgenin tarihi varlığını ön plana çıkartabilmenin çabası içinde olduklarını anlattı.

"MERSİN, ELİMİZİ UZATMAMIZI BEKLİYOR"
Mersin'in gerek doğası, gerek bitki örtüsü, gerekse de tarihsel dokusuyla Türkiye'deki kitle turizmi için çok önemli ve büyük bir hazine olduğunu vurgulayan Günay, "Böylesine önemli bir zenginliği bünyesinde barındıran Mersin, elimizi uzatmamızı bekliyor. Ben bu düşüncemi 2008 yılında turizm sezonunu Mersin'de açarken de dile getirmiştim. Burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum; tarihi varlıkları Mersin'in öne çıkartacağız. Damak tadını, bitki örtüsünü, tarihi zenginliklerini Türkiye ve dünyaya
öğretmeye çalışacağız. Ben önümüzdeki yıllarda Mersin'in Türkiye'ye hem deniz hem kitle turizmi açısından çok özel bir bölge haline geleceğini düşünüyorum. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız" dedi.
Mersin'in sahip olmuş olduğu tarihi ve kültürel birikiminin yanında geçmişi yansıtan ve yaşatan tarihi binaların canlandırılarak, onlara farklı bir misyon verilmesi noktasında çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu ise, tarihi mirasın ulusal ve kültürel boyutta yaşatılması için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarının altını çizdi. Güzeloğlu, "Mersin turizm çeşitlendirilmesinde tarihi ve kültürel varlıklarının turizm bütünleştirilmesinde bu çalışmaların çok önemli katkısı ve
yararı olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

BAKAN GÜNAY, KÜRŞAD TÜZMEN İLE BİRLİKTE TÜRKÜ SÖYLEDİ
Konuşmaların ardından da Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'nun açılış için özel olarak hazırladığı dinletiye geçildi. AK Parti Mersin Milletvekilleri Kürşad Tüzmen, Ömer İnan ve Ali Er'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün de katıldığı açılış töreninde sanatçılar Bakan Günay'a küçük bir sürpriz yaptı. Koro, Ertuğrul Günay'ın Ordulu olduğunu göz önünde bulundurarak "Ordu'nun Dereleri" adlı türküyü seslendirdi. Bu küçük jest karşısında duygulandığı gözlemlenen Günay, bir süre koroyu
dinledikten sonra kendisi de türküye eşlik etti. Günay, daha sonra yanında oturan Kürşad Tüzmen için korodan bir parça istedi. Sanatçılar tercihi Günay'a bırakınca devreye giren Tüzmen, 'Sen Gelmez Oldun' adlı parçanın seslendirilmesini istedi. İkili daha sonra koroyla birlikte şarkıya eşlik ederken, objektiflere de renkli görüntüler yansıdı.

BAKAN'DAN YARDIM İSTEDİ
Bakan Günay, Vali Hasan Güzeloğlu ile AK Parti Mersin Milletvekilleri Kürşad Tüzmen, Ali Er ve Ömer İnan'ın da katıldığı törenin ardından binayı gezerek, burada yetkililerden bilgi aldı. Bu esnada Ertuğrul Günay, hiç beklemediği bir durumla karşılaştı. 2003 yılından bu yana Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde (MDOB) 'sözleşmeli personel' olarak görev yaptığını dile getiren evli ve 2 çocuk annesi Elda Gerikli, 2010-2011 yılı sözleşme yenilenmesi için düzenlenen dinletide haksızlığa uğradığını öne sürdü.
Korumaların ve MDOB Müdürü Hasan Alptekin'in uzaklaştırmak istediği kadın, daha sonra çığlık atarak hüngür hüngür ağlamaya başladı. Gözyaşları içerisinde Bakan Ertuğrul Günay'a derdini anlatan Gerikli, yaşadıklarını dile getirerek mağduriyetinin giderilmesini istedi. Günay'da konunun en kısa sürede araştırılarak, gerekli adımların atılacağı sözünü verdi.
Bakan Günay binadan ayrılırken gazetecilerin sorularını yine gözyaşları içerisinde yanıtlayan Gedikli, mesleğinin gerektirdiği tüm bilgi ve yeteneklere sahip olmasına rağmen, söz konusu dinletide görev yapan sanat kurulu üyelerinin, şahsına olan kişisel husumetleri ve geçmiş yönetime yakın olması nedeniyle kendisini yeni sezonda görev yapacak sözleşmeli personel kadrosuna almadıklarını iddia etti.
Gerikli, sınavdan önce ve sınav esnasında psikolojik baskılara maruz kaldığını, dinletiden yaklaşık 2.5 ay öncesinde isminin sözleşmesi yenilenmeyenler arasında yer aldığına yönelik söylentiler çıktığını anlattı. Gedikli, "Söz konusu dinleti esnasında bu koru içerisinde şan eğitim ve performansı konusunda yetersiz olanlar, Hasan Alptekin idaresi tarafından kollanıp gözetildiği halde, görevi gerçekten hak eden adaylar keyfi, kasti ve acımasızca elenmiştir. Bu gerçekler, dinletinin kamera kayıtlarından da
açıkça anlaşılacaktır. 2 çocuğumla ortada kaldım. Siyasi oyunlarla ekmeğimi elimden aldılar" dedi.