Adana İl Genel Meclis Toplantısı

Adana İl Genel Meclisi Eylül ayının ikinci oturumunda İncirlik Hava Üssü'nün kaldırılması tartışılmaya açıldı.

Abdullah Torun başkanlığında toplanan Adana İl Genel Meclisi'nde gündem dışı söz alan CHP'li Ali Dinigüzel, dünkü toplantıda gündem dışı konuşmaların gündem maddelerinin en sonuna alınması nedeniyle 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yapması gereken konuşmayı yapamadığını eleştirisi getirdi. Dinigüzel, Adana'da savaşa aracılık eden yerler bulunduğunu, bunlardan birinin de Adana'da olduğunu ifade ederek, "İncirlik Hava Üssü, soğuk savaş dönemlerinde Adana'nın dışında kalan bir yerde kurulmuştur. Ama artık Adana büyüdü ve gelişti. Şimdi İncirlik Adana'nın bir mahallesi haline gelmiştir. Mahalle aralarında savaşa aracılık eden bir yer olur mu? Son beş yıla baktığımızda ABD İncirlik Hava Üssü'nü kullanmıştır. Bundan sonra ise Ortadoğu halklarına karşı bu üs kullanılacaktır" dedi.
Dinigüzel, İncirlik Üssü'nün kaldırılması hususunda tüm il genel meclisi üyelerinin bu konuda fikir jimnastiği yapmaları gerektiğini belirtti.
CHP'li Ali Dinigüzel, daha sonra 12 Eylül referandumu ile ilgili bir tespitini dile getirmek isterken AK Partili Mesut Yeşil yerinde müdahale ederek burada siyaset yapılamayacağını söyledi. Dinigüzel ile Mesut Yeşil arasında karşılıklı konuşmaların sürmesi üzerine araya giren Meclis Başkanı Abdullah Torun her ikisini de yatıştırdı. Dinigüzel, son günlerde bazı muhtarlıkların düzenlemiş olduğu iftar yemeklerine katılan vali, kaymakam ve İl Özel İdaresi yöneticilerinin referandumda kendi istekleri doğrultusunda oyu kullanmaları konusunda baskılar yaptığını iddia ederek, "Bu bir istismardır. Bu istismarın önüne geçilmelidir" dedi.
Adana İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Müdürü Hüseyin Aydın ise il genel meclisi tarafından alınan üç araçla ilgili bir teşekkür konuşması yaptı. Aydın, il tarım müdürlüğünde 80 civarında gıda denetmeni bulunduğunu, bunların 18-20 yılık araçlarla hizmet vermeye çalıştığını ve büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Fakat il genel meclisi tarafından 100 bin lira tutarındaki üç aracın alınması bu konuda bizleri çok rahatlatmıştır. Tüm İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Adana il genel meclisi çalışmalarına yarın saat 14.00'de devam edecek.