Adana'dan Pakistan'a Yardım Eli Uzandı

Pakistan'daki sel felaketinde zarar görenler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında Akdeniz Kızılay Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde toplanan 26 TIR giyim ve yiyecek malzemesi trenle Pakistan'a gönderilecek

Pakistan'daki sel felaketinde zarar görenler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında Akdeniz Kızılay Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde toplanan 26 TIR giyim ve yiyecek malzemesi trenle Pakistan'a gönderilecek.
Adana Valisi İlhan Atış, merkezde malzemelerin TIR'lara yüklenmesi sırasında yaptığı konuşmada, selden zarar görenler için yardım komitesi kurduklarını söyledi.
Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmak için seferber olduklarını anlatan Atış, "Pakistan halkı çok zor durumda. Oradakilerin yardımına koşmak için Adana'da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yardımda bulunanlara teşekkür ediyoruz. Umarım gönderdiğimiz yardımlar oradaki insanların dertlerine derman olur" dedi.
Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam da Pakistan'da yağmur nedeniyle oluşan selde ülkenin güneyindeki eyaletlerinde önemli zararlar meydana geldiğini hatırlatarak, "Can ve mal kaybına yol açan sellerin hemen ardından Kızılay Pakistan'ın yardımına koştu. Adana, Mersin ve Gaziantep'te toplanan yardımlar Akdeniz Kızılay Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde sevkıyata hazır hale getiriliyor. Bu kapsamda bölgemizde 280 ton pirinç, 14 ton hijyen malzemesi, 2 bin 300 adet gıda kolisi, 3 ton kuru gıda, 96 bin adet 1,5 litrelik su, 2,5 ton un, 5 ton makarna, bir ton yağ ve 2 bin 348 adet halı olmak üzere yardımlarda bulunuldu. Bunları 26 TIR'a yükleyerek 'İyilik Treni-2'ye aktaracak ve Pakistan'a göndereceğiz" diye konuştu.