Yabancı Bakanlar İznik'e Hayran Kaldı

Dünya Su Kayağı Şampiyonası münasebetiyle Kocaeli'ne gelen Rusya, Çin, Malezya spor bakanları ile dünyanın önemli sporcuları, Bursa'nın İznik ilçesini gezdi

Dünya Su Kayağı Şampiyonası münasebetiyle Kocaeli'ne gelen Rusya, Çin, Malezya spor bakanları ile dünyanın önemli sporcuları, Bursa'nın İznik ilçesini gezdi. Konuk bakanlar, göz kamaştıran İznik çinilerine hayran kaldı.
Rusya Spor Bakanı Victor Volokhov, Malezya Spor Bakanı Luis Rampas, Malezya Turizm Bakanı Chris Lean, Çin Spor Bakanı Fang Yu, Dünya Su Kayağı Konseyi Başkanı Jürgen Pitz, Uluslar arası Su Kayağı Federasyonu Başkanı Kuno Ritschard ve Sshell Şirketi Almanya Temsilcisi Birgit Braeuning, İznik'e geldi. Konuk heyet Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ve İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu tarafından karşılandı. İlk olarak İncil'in değiştirildiği yer olan Ayasofya'yı ziyaret eden heyet, daha sonra Yeşil Cami
ve İznik Müzesi'ni gezdi. Süleyman Paşa Medresesi Çiniciler Çarşısı'nı da ziyaret eden yabancı heyet çinilere hayran kaldı.
Dakikalarca çinileri inceleyen Çin Spor Bakanı Fang Yu, "İznik çinisini hayatımda ilk defa gördüm ve beni gerçekten çok etkiledi. İznik çinisinin o muhteşem renkleri göz alıcı. Ülkemde İznik çinisi hakkında çalışmalar başlatabiliriz" diyerek, İznik çinisine duyduğu hayranlığı dile getirdi.

MALEZYALI BAKAN 1500 TL'LİK ÇİNİ ALDI
Malezya Spor Bakanı Luis Rampas ise, uğradığı bir çini atölyesinden bin 500 TL tutarında çini aldı. Rampas, "İznik'in tarihi ve doğal yapısının yanı sıra çiniler beni çok etkiledi" diye konuştu.
İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İznik'in tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek, "Dört medeniyete başkentlik yapmış, mazisi, tabiatı ve çinisi ile ünlü olan ilçemiz tarihi bir gün yaşadı. Dünyanın önemli ülkelerinin yetkilileri İznik'i gördüler; eminim ki burayı ülkelerinde tanıtacaklar. Bu ziyaretten büyük onur duyduk" dedi.